Și-a dus catelusul într-o pădure foarte îndepărtată unde l-a si parasit ! Ce a făcut câinele la câteva minute a impresionat o lume întreagă. Cine-i om și cine-i câine ?

Videoclipul a fost publicat pe retelele de socializare, iar in scurt timp a devenit viral.

Catelul abandonat in padure se intoarce inapoi la stapanul sau si chiar ii salveaza viata, de unde se desprinde si mnesajul: „El nu te va abandona niciodata.

Nu il abadona nici tu pe el”.

Câinele este primul animal îmblânzit de om, cu 12.000 de ani înaintea erei creştine, probabil din şacal, lup sau o specie de câine sălbatic. De aceea poate este şi cel mai bun prieten al lui şi cel mai credincios.

El îi păzeşte locuinţa, îi apără turma, îl însoţeşte la drum şi la vânătoare. După cutremure îi caută pe supravieţuitori sub dărămături, la avalanşe scurmă zăpada şi salvează vieţi omeneşti, sare în ajutorul celor pe cale de a se îneca.

Este lângă nevăzători sau de veghe la frontieră, detectează cel mai bine drogurile şi se joacă cu copiii. Dacă stăpânul îl ceartă sau îl bate, pleacă umilit ori i se aşterne supus la picioare.

Când e certat, linge mâna care l a bătut şi se bucură. Şi peste toate aceste servicii nu cere decât rămăşiţele de la masă şi adăpost pe vreme rea.

Câinele a fost şi rămâne deci cel mai bun prieten al omului, dar poate deveni şi cel mai aprig duşman pentru cei răi sau lăsat de izbelişte. El are un temperament sensibil şi multe calităţi „morale“, dacă le putem spune aşa, indiferent dacă este de rasă ori face parte din haita celor comunitari.

Câinele este cel mai fidel dintre toate animalele domesticite de om: el nu ezită să-şi dea chiar şi viaţa pentru stăpânul său.

Foarte frecvent îşi manifestă bucuria când ştie că pleacă la plimbare sau e lăsat liber şi tristeţea când e alungat sau stăpânul său e bolnav.

Dacă cineva din familia care îl îngrijeşte acordă atenţie altui câine, el devine gelos şi începe să mârâie. Este şi un justiţiar, nemulţumit când este pedepsit pe nedrept, smerit când ştie că a greşit.

Uciderea unor astfel de fiinţe este vecină cu crima.

CITEȘTE ȘI