Simona Gherghe, mesaj disperat. „Chiar trebuie sa se duca toti?” Reactie tulburatoare: „E tatal sotului meu! Se sufoca!”

Simona Gherghe s-a declarat revoltata de la situatia de la Spitalul Judetean Suceava, focarul de coronavirus din Romania. Vedeta a scris, de curad, cateva randuri emotionante pe pagina ei de socilizare, iar un comentariu a fost tulburator.

Simona Gherghe a postat un mesaj disperat pe contul sau de socializare.

„Nenorocirea de la Suceava!!! Acolo nu se poate face urgent un spital mobil? Nu se pot trimite urgent ajutoare? Chiar trebuie sa moara toti?!”, a scris Simona Gherghe.

Primul comentariu este si cel mai tulburator si are ca autor o persoana implicata direct in situatia dramatica de la Suceava.

„Tatal sotului meu este internat de ieri la Suceava. Este in stare grava, pneumonie, respira foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atat de greu incat nu putea vorbi. Face febra si atacuri de panica, acuza dureri în dreptul inimii.

In 24 de ore nu l-a vazut niciun medic. Nu a fost testat. Stim de la el, am vorbit cu el constant pana asta seara la 8.

Nu este dus la dializa, desi viata lui depinde de dializa facuta la 3 zile. Azi s-a incheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se ofera tratament. Cei care ne-au raspuns la telefon mint.

Ba ca a fost dus la dializa (nu a fost), ba ca a fost vazut de medic (nu a fost vazut). Stim de la el. De patru ore nu mai raspunde nimeni la niciun telefon. Nu primeste oxigen, nu stim daca poate fi externat, nu stim daca ar putea fi locuri la urgenta, daca e ceva ce poate face cineva pentru el.

De ce nu este dus macar la dializa? De ce nu primeste tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufoca. De ce l-au mai internat, daca nu il izoleaza (e in salon cu altii), nu il trateaza, nu il testeaza, ba il mai si priveaza de tratamentul si procedurile care il tin in viata? Cine ia aceste decizii? Nu avem informatii. Ce pare acum este ca nu are nicio sansa.

Sotia lui, contact direct, nu reuseste sa dea de nimeni de la DSP sa ceara sa fie testata. Are si ea febra, e izolata la domiciliu. Iar cand aud la TV ca situatia e sub control, ca avem de toate, ma sufoc.

De ce nu vorbesc acesti oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, macar: Bai, oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, a fost dezvaluirea femeii la mesajul postat de Simona Gherghe.

CITEȘTE ȘI