Șoferul care a produs carambolul de pe A1 spune că a fost orbit de soare. Cinci oameni au murit, iar alți doi se zbat pe patul de spital

Șoferul care a produs carambolul de pe A1 spune că a fost orbit de soare. Cinci oameni au murit, iar alți doi se zbat pe patul de spital. Iată toate detaliile!

Cinci oameni au murit, iar alți doi se zbat pe patul de spital

Un tragic accident rutier s-a produs la prima oră a dimineții, pe Autostrada A1, aproape de intrarea în Capitală. În urma carambolului de coșmar, cinci persoane au fost declarate decedate și o alta a ajuns de urgență la spital, luptând între viață și moarte.

Oamenii aflați în microbuz nu au avut șansa să scape din tragedie. Impactul a fost extrem de violent, iar echipele de intervenție au întâmpinat dificultăți majore în extragerea cadavrelor din mașina complet distrusă. Un alt autoturism a fost de asemenea implicat în acest tragic eveniment. Iată detaliile din spatele acestei catastrofe!

Șoferul care a produs carambolul de pe A1 spune că a fost orbit de soare

Accidentul s-a produs în jurul orei 8 dimineața. Se pare că un TIR venea dinspre Pitești, iar la volan se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani. Conform declarațiilor sale către polițiști, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, ar fi fost orbit de soare și nu a observat că în fața sa se forma o coloană de vehicule în mișcare, care circulau cu viteză redusă.

TIR-ul a lovit inițial un alt autovehicul, proiectându-l pe banda de urgență, apoi a încercat să frâneze, dar fără succes. Astfel, nu a putut evita impactul cu microbuzul sau cu duba cu 8 locuri și șoferul acesteia, care se aflau în fața sa.

Tragedia s-a produs când microbuzul a fost prins între cele două TIR-uri. În interiorul acestuia se aflau cinci muncitori din Pitești, care se îndreptau spre o lucrare în zona Băneasa. Aceștia se deplasau pentru a efectua lucrări la o școală de zbor, unde urmau să construiască un simulator de zbor. Toți cei cinci ocupanți ai microbuzului au decedat pe loc, potrivit PRO TV.

Șoferul TIR-ului a suferit și el răni grave și a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Floreasca. Tot la acest spital a fost adus și șoferul celuilalt autoturism implicat în accident, care se află în stare critică, medicii depunând eforturi susținute pentru a-i salva viața.

Ambele testări cu aparatul etilotest efectuate asupra șoferului primului TIR și a șoferului TIR-ului din față au indicat rezultate negative.

Circulația rămâne blocată începând de la kilometrul 23 și este redirecționată prin zona localității Bolintin, nefiind posibilă deplasarea către intrarea în București.

CITEȘTE ȘI