Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 3 zile decizia lui Iohannis

Starea de urgență expiră în România pe 14 mai la ora 23:59, asta înseamnă din 15 mai ieșim din starea de urgență și intrăm în starea de alertă după cum a declarat atăt președintele Klaus Iohannis, cât și Ministrul de Interne, Marcel Vela. Starea de urgență le permite autorităților să adopte în continuare măsuri de restricționare a anumitor drepturi și va veni până la 15 mai o listă clară de reguli, aprobată de prim-ministrul României, Ludovic Orban. Lista exista deja sub format de propunere.

Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 3 zile
Se tot zvonește în presă și în discursurile politicienilor că starea de urgență ar putea fi prelungită cu 3 zile, iar motivele sunt justificate și clare. Dacă președintele Klaus Iohannis ar decide să facă acest lucru, ar ajuta guvernul și autoritățile să clarifice mai clar ce măsuri de relaxare ar putea fi luate.

Prelungirea stării de urgență de către Klaus Iohannis, trebuie aprobată de parlament, iar acest lucru este greu de aprobat și opoziția spune clar că nu va vota pentru a putea fi prelungiță chiar și cu 3 zile.

Starea de urgență prelungită, ar putea ajuta autoritățile să clarifice regulile, pentru a evita schimbarea regulilor după 15 mai și pentru a putea primi avizele necesare pentru regulamentul care va fi aplicat după ieșirea din starea urgență.

Atât Marcel Vela cât și alte autorități au pomenit de prelungirea stării de urgență și acest lucru este tot mai dezbătut. Românii nu au reacționat pozitiv la vestea prelungirii stării de urgență cu 3 zile.

Klaus Iohannis: măsurile sunt obligatorii
Într-o declarație de presă susținută astăzi, Klaus Iohannis a explicat și sintetizat pe scurt care sunt regulile după 15 mai.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More