STIRE: Sfatul unui medic din Wuhan în plin focar de Coronavirus: ”Acesta este cel mai simplu mod de a identifica infecţia”

Infecţia cu Coronavirus a ajuns în toată Europa. Italia este deja în carantină şi în România s-au înregistrat peste 10 cazuri de infectare. Un medic din oraşul chinezesc de unde a pornit focarul dă sfaturi pentru a scăpa de boală.

“Dacă îţi curge nasul şi ai secreţii galben verzui nu înseamnă că eşti infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneţi prietenilor dvs. că dacă ştiţi mai multe despre cunoştinţe medicale, veţi avea mai multă conştientizare a identificării şi prevenirii.

Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură şi va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, bea mai multă apă fierbinte. Puteţi spune prietenilor şi rudelor dvs. să bea mai multă apă caldă pentru a o preveni sau să stea la soare. A bea apă caldă este eficient pentru toţi viruşii. Încercaţi să nu beţi APĂ RECE, amintiţi-vă!

Sfatul medicului despre coronavirus:

1. Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm (nanometru) , astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra.

2. Când virusul cade pe suprafaţa metalului, acesta va trăi cel puţin 12 ore. Aşa că amintiţi-vă, dacă intraţi în contact cu orice suprafaţă metalică, spălaţi-vă bine pe mâini cu săpun!

3. Virusul poate rămâne activ pe ţesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.

Despre simptomele pneumoniei cauzate de Coronavirus:

1. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât gâtul va avea senzaţia de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile.

2. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal şi va picura în trahee şi va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile.

3. Cu pneumonia, apar febră mare şi dificultăţi în respiraţie. Congestia nazală nu este ca cea normală. Vei simţi de parcă te-ai înecat în apă. Este important să mergi să solicitaţi asistenţă medicală imediată dacă simţi asta.

Despre prevenire:

1. Cel mai obişnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (vă puteţi freca ochii sau puteţi alege nasul în mod nedorit).

2. În afară de spălarea pe mâini frecvent, puteţi face gargara cu diverse soluţii pentru gargarisme pe care le puteţi achiziţiona din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceştia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni).

CITEȘTE ȘI