Strategii de marketing – Cum să-ți lansezi cu succes afacerea?

Dacă ești un spirit vizionar, care visează de ceva timp la o afacere care să-i aducă succesul, află că secretul stă în strategiile de marketing pe care le adopți, pentru a-ți face cunoscute ideile. Altfel spus, doar prin publicitate lumea va ajunge să audă despre startup-ul tău și să beneficieze de produsele/serviciile pe care le oferi. Cu siguranță, cea mai importantă parte a unei strategii de marketing, care va dicta în continuare mersul afacerii, este campania de lansare a afacerii tale! 

Iată câteva sfaturi de care să ții cont, indiferent de strategia de marketing pe care o preferi sau care îți este recomandată de specialiști:

 

  1. Fii vizibil pe social media!

 

Locul de desfășurare a campaniilor de marketing este, desigur, mediul online. Ca să existe în realitate, afacerea ta trebuie să existe și pe social media. Creează o pagină pe platformele cele mai utilizate și oferă urmăritorilor conținut de calitate, care să le stârnească curiozitatea și, în același timp, să le lămurească anumite aspecte prezentate anterior destul de vag, în legătură cu startup-ul tău. Ai grijă la profilul clientului pe care îl vizezi (buyer persona) și gândește un plan de postări care să-i reflecte perfect interesele. Adaptează tonul, informațiile și tipul de umor în funcție de clienții pe care dorești să ți-i atragi. 

 

Din ce în ce mai folosite sunt concursurile de tip giveaway, care presupun oferirea unor servicii sau mici cadouri urmăritorilor activi, care îi antrenează pe cei care îți vizează afacerea. Așteaptă ca pagina să crească în popularitate și bucură-te de fiecare dată când obții reacții de la publicul tău virtual! 

 

  1. Fii activ în spațiul public și conectat la realitate!

 

Folosește-te și de mass-media clasică, pentru a acoperi o mai mare zonă de clienți. Nu te feri să apari la TV, pentru a-ți descrie afacerea, deoarece, în acest mod, ești vizibil pretutindeni. La fel și referitor la presa scrisă: lansează-ți afacerea și prin anunțuri în ziarele locale. Nu uita că te poți dezvolta într-unul dintre cele mai mari ecosisteme pentru start-upuri și profită de acest lucru! 

 

În orice caz, cel mai important sfat pe care ți l-ar putea da cineva este să rămâi conectat la realitate, așteptând mereu feedback din partea publicului, să nu te avânți în visare, deoarece succesul este relativ și te poate păcăli foarte ușor. Trebuie să-ți păstrezi standardele înalte și optimismul, ca să poți reuși cu afacerea ta.

 

  1. Începe o campanie RCS!

 

Pentru a avea mai mult lipici și la alt tip de public, poți începe o campanie RCS, apelând la o agenție de specialitate. Prin astfel de campanii RCS, obții o comunicare la nivel înalt cu clienții tăi, folosindu-te de noile avantaje ale mesageriei mobile, care permite acum transmiterea imaginilor, videoclipurilor și inițierea apelurilor video. Mai mult decât atât, dacă tu consideri că acesta este canalul de comunicare potrivit pentru tine, atunci te poți bucura de libertatea de a fi cât se poate de creativ și inventiv prin SMS, atrăgând atenția publicului tău. Printre beneficii se numără și interacțiunea directă cu membrii comunității pe care o formezi, segmentarea audiențelor, care are ca efect eficientizarea campaniei, și, nu în ultimul rând, un serviciu de consultanță pentru campania ta. 

 

SMS marketingul te poate ajuta atât în legătură cu aceste campanii targetate, prin trimiterea de bulk SMS-uri, cât și cu orice tip de concurs organizat prin SMS. Alege întotdeauna să colaborezi cu alte firme de încredere, cum este Smso.ro, care îți poate oferi uneltele necesare pentru o campanie de succes.

 

În concluzie, strategiile de marketing destinate popularizării afacerii tale ar trebui negreșit să cuprindă și următoarele sfaturi: crearea unei pagini pe social media a afacerii tale, lansarea unei campanii RCS și menținerea unei viziuni realiste asupra evoluției startup-ului tău. 

 

Sursa foto: Pexels.com 

 

CITEȘTE ȘI