Studiu. Bărbații se maturizează la 54 de ani, motivele sunt bine cunoscute

Rezultatele unui studiu, realizat de o clinică din Manchester, au scos la iveală faptul că bărbații se maturizează abia la 54 de ani. Conform The Telegraph, presiunile societății, legate de o carieră împlinită ori de întemeierea unei familii, îi sperie cel mai mult pe bărbați, iar următoarea lor teamă majoră este legată de faptul că ar putea cheli. 

Realizat pe un eșantion de 1000 de bărbați, studiul a mai scos la iveală că abia după vârsta de 54 de ani bărbații se simt împliniți, se simt responsabili cu adevărat și se descriu ca fiind „oameni serioși”. Aceasta este și vârsta la care bărbații simt că au atins un anumit nivel de stabilitate financiară și se descriu ca fiind încrezători în ei înșiși.

54 de ani, vârsta la care bărbații scapă de complexe

Același studiu a indicat și că bărbații scapă de complexe la 54 de ani. Nu le mai pasă atât de mult de presiunile societății atunci când vine vorba de felul în care arată, de statutul lor social sau de viața lor personală – fie că au reușit să-și întemeieze o familie, fie că nu.

Unul dintre specialiștii care au coordonat studiul a declarat pentru The Telegraph că nu e deloc surprinzător faptul că bărbații se maturizează abia la această vârstă. „Speranța de viață a crescut, costurile vieții au crescut, bărbații fac acum copii mai târziu în viață sau nu îi mai fac deloc, drept urmare și modul în care privim viața s-a schimbat. Avem așteptări mai mari de la noi înșine, iar societatea pune o presiune și mai mare pe noi. E normal ca bărbaților să le ia mai mult timp pentru a se simți mulțumiți și cu adevărat maturi”.

Citeste si despre..

Avertizarea oamenilor de stiinta: Nu mai hraniti copiii cu Crenvursti!

Majoritatea parintilor stiu asta deja: nici pentru copii, nici pentru adulti, carnurile procesate nu sunt benefice. Putini sunt insa cei care stiu si posibilele consecinte ale consumului de crenvursti, mezeluri si alte carnuri procesate.

Gravidele ce consuma crenvursti frecvent isi predispun copiii la aparitia cancerului

In urma unui studiu amplu, desfasurat in anii ’90 de oamenii de stiinta Sarasua S. si Savitz D, s-a evidentiat o corelare intre frecventa cu care o gravida sau un copil mananca crenvursti sau alte carnuri procesate, si tendinta ca cei mici sa dezvolte cancer.

Oamenii de stiinta au descoperit astfel cum copiii nascuti din mame ce au consumat o data pe saptamana sau mai des crenvursti in timpul sarcinii, aveau un risc dublu de a dezvolta tumori la nivelul creierului.
Copiii ce au consumat ei insisi crenvursti o data pe saptamana sau cu o frecventa mai mare, aveau de asemenea un risc crescut pentru acelasi tip de maladii.

Acesta nu e primul studiu de acest gen: Echipa condusa de un alt om de stiinta, Peters JM, a descoperit ca exista o legatura intre consumul anumitor alimente si riscul crescut de leucemie aparuta la copii.

Cercetarea s-a desfasurat in Los Angeles, intre anii 1980 si 1987, iar copiii studiati au avut varste cuprinse intre 0 si 10 ani.
In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei mici care au consumat 12 sau mai multi crenvursti pe luna, aveau un risc de 9 ori mai mare de a dezvolta leucemie.

Cum pot crenvurstii sa predispuna la aparitia cancerului

Majoritatea crenvurstilor, chiar si dintre cei mai „curati” in ingrediente de pe piata, contin conservanti numiti nitriti.
In timpul procesarii, nitritii se combina cu aminele, compusi organici prezenti in carne, si formeaza compusi carcinogeni numiti N-nitroso.
Acesti compusi au fost asociati cu cancerul cavitatii bucale, de vezica urinara, al esofagului, stomacului si cerebral.

Cum ramane cu legumele ce contin nitriti?

Desi si legumele contin nitriti in mod natural, mai ales leguminoasele verzi, precum spanacul, salata sau telina, acestea nu sunt la fel de periculoase, ba dimpotriva.
Explicatia consta in formarea componentelor carcinogene, lucru care in legume nu are loc. In schimb, legumele sunt bogate in antioxidanti, precum Vitamina C sau D, care impiedica formarea compusilor carcinogeni si pot preveni chiar dezvoltarea anormala a celulelor.

 

Sursa:  globalhealingcenter.com ncbi.nlm.nih.gov
Prin intermediul unica.ro
CITEȘTE ȘI