Studiu: Mamele severe cresc copii de succes. Iată de ce este adevărat acest lucru

Mamele severe au copii de succes, ne informează Hangover Cure. Experții afirmă că nemulțumirea permanentă a părinților și încercările de a crește un copil perfect nu este un lucru atât de ușor. Însă după o astfel de educație copiii le mulțumesc mamelor.

Erika Rasson, profesor la Universitatea Essex, a efectuat un studiu care a demonstrat că mamele puternice cresc copii de succes.

Și invers – oamenii de succes au avut mame foarte severe.

Cercetarea a cuprins un eșantion mai mare de 15000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani, născuți din 2004 până în 2014.

Erika Rasson a menționat:

„Această cercetare s-a bazat pe atitudinea față de studiile superioare. Acest lucru este cerut de majoritatea părinților, în special de mame.”

Copii ai căror mame au avut cerințe mai mari au mai multă încredere în sine și mai multă perseverență.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt foarte severe au cu 4% mai puține șanse să rămână însărcinate prematur.

Copii ai căror mame au fost cu cerințe mai mari, de asemenea, aveau șanse mari să absolvească colegiul și să se angajeze la un serviciu bun. Pare a fi ireal, însă copii cu mame severe sunt de succes.

Rasson explică astfel:

„De multe ori noi avem succes, făcând ceea ce credem că este mai comod pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților. Însă indiferent cât de mult ne-am strădui să evităm părinții noștri, sfaturile lor ne influențează direct deciziile noastre. Deși noi considerăm că am decis singuri.”

Majoritatea copiilor sunt de părere că mamele severe sunt dușmanii lor. Uneori ne pare că ele le transformă viața într-un infern. Însă atunci când crește mare, îi mulțumește pentru asta.

El va putea înțelege și aprecia toate eforturile pe care le-a depus mama pentru a-l face mai puternic. Totodată, este mare probabilitatea că va transmite viitoarei generații aceeași metodă de educare.

Cum a fost mama dvs. în copilărie? Ce părere aveți despre acest studiu?

Citeste si: Horoscop de weekend 15 – 16 septembrie 2018. Ce zodii sunt supuse la încercare

sursa: gospodina.me

CITEȘTE ȘI