Sucul natural din imagine, stors în casă, te scapă de bolile de ficat, plămâni, reumatism și diabet – înlocuiește multe pastile

Poate parea greu de crezut, insa aceasta leguma poate fi utilizata pe post de medicament extrem de puternic, cu rezultate reale. Putina lume stie dar acestia pot trata cu succes bolile de plamani, afectiunile respiratorii si ale ficatului, reumatismul si diabetul zaharat.

Iata cum se prepara sucul minune: mai intai curata de coaja cartofii si spala-i foarte bine, dupa care da-i pe razatoare si pune-i la fiert. Ulterior ii poti stoarce cu ajutorul unei panze. Trebuie sa tii cont ca, pentru obtinerea unui pahar de suc este de nevoie de 4-5 cartofi mari.

Pentru un gust mai bun, poti adauga in acest suc zeama de lamaie si o lingurita de miere. Consuma un pahar pe zi, timp de o saptamana; la final vei observa ca simptomele bolilor au disparut.

Cartofii – Beneficii pentru sanatate

Cartoful a fost descoperit in Peru si introdus apoi in Spania si Italia. In timpul foametei, francezii l-au adoptat in bucatarie si i-au recunoscut proprietatile alimentare.

Cu o utilizare diversa in bucatarie, cartoful este recunoscut si pentru numeroasele beneficii asupra sanatatii. De exemplu, sucul crud de cartofi este folosit in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor, avand un efect calmant si cicatrizant asupra mucoaselor digestive.

De asemenea, datorita complexului de fier, fosfor, calciu, magneziu si zinc, cartoful contribuie la construirea si mentinerea structurii osoase.

Cartoful in gastronomia internationala

Exista diferite feluri de a prepara cartofii: piure, copti in coaja, fierti sau in abur, cartofi prajiti sau chipsuri, taiati cubulete si copti, fierti cu smantana, fierti in tocanita, rasi si prajiti sau facuti galuste. Fiecare tara a dezvoltat retete specifice, cum ar fi: peste pane cu cartofi prajiti sau Fish & Chips, mancarea simbol a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord sau omleta cu cartofi in Spania.

Aligot este un preparat specific Frantei, din regiunea L’Aubrac din Franta, iar ingredientele sale principale sunt cartofii si o branza speciala, Tomme de Laguiole sau Tomme d’Auvergne, acestora adaugandu-li-se usturoi, smantana si unt.

Cartofii sunt consumati cu sos tzatziki in Grecia. In bucataria Bulgariei, unul dintre ingredientele principale este cartoful. Astfel, patatnik este un preparat tipic regiunii din Muntii Rodopi, dar care este consumat si in alte parti ale Bulgariei. Este asemanator unei placinte si contine in principal cartofi rasi, ceapa, menta, uneori branza si carne.

Beneficiile cartofului:

Cartofii reprezinta a patra sursa de energie alimentara dupa orez, grau si porumb.

Cartofii sunt cele mai populare legume din lume, fiind cultivati in peste 120 de tari si consumati zilnic de peste un milliard de oameni.

Sucul crud de cartof trateaza aciditatea gastrica si ulcerele, avand un efect calmant si cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic si antispasmodic.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul si zincul din cartofi contribuie la construirea si mentinerea structurii osoase.

Fibrele, potasiul, vitamina C si vitamina B6 din cartof, impreuna cu lipsa sa de colesterol, sustin sanatatea inimii.

Cartoful este o sursa excelenta de carbohidrati, prezenti sub forma de amidon.

Este eficient in tratarea arsurilor, degeraturilor, crapaturilor pielii, ulceratiilor si edemelor pleoapelor.

Impachetarile cu cartofi actioneaza asupra durerilor musculare si articulare.

Utilizarea si pastrarea cartofilor

Exista diferite feluri de a prepara cartofii: piure, copti in coaja, fierti sau in abur, cartofi prajiti sau chipsuri, taiati cubulete si copti, fierti cu smantana, fierti in tocanita, rasi si prajiti sau facuti galuste.

Conditiile de pastrare a cartofilor trebuie respectate cu atentie, pentru a incetini procesul natural de descompunere a amidonului. Este crucial ca zona de pastrare sa fie intunecata, bine aerisita si cu temperatura ideala de 4 grade. Cartofii nu trebuie pastrati in frigider. Temperaturile reci transforma amidonul cartofilor in zahar, alterandu-le gustul.

 

Sursa: kilocalorii.ro

CITEȘTE ȘI