Tăriceanu cere reluarea imediată a activității în toată țara: ”Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere reluarea imediată a activității, pentru că ”starea de urgență nu presupune că blocăm tot”. El a spus că primii care ar putea face asta sunt parlamentarii, pentru a da un exemplu.

Tăriceanu a declarat luni seara că a vorbit cu mai mulți parlamentari pentru ca Legislativul să își reia activitatea, ”cu niște minime măsuri de siguranță”, astfel încât să ofere ”un exemplu bun pentru întreaga țară”.

”Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare”, a afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu a spus că activitatea se poate relua și în contextul stării de urgență.

”Starea de urgență nu înseamnă că stăm paralizați”

”Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate. Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă”, a precizat senatorul.

Președintele ALDE a mai spus că România riscă o ”recesiune fără precedent” dacă nu va relua activitatea economică, iar ”starea de urgență nu presupune că blocăm totul și stăm paralizați”.

”Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate – întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”, a completat Tăriceanu.
Sursa protv.ro

CITEȘTE ȘI