Tatăl a oprit nunta în momentul în care a văzut adevărata față a fiicei sale vitrege

Dacă sunteți într-o relație cu o persoană care vă face să vă subapreciați mereu, atunci cel mai indicat ar fi să puneți capăt acestei relații.

Dar uneori frica de singurătate e mai puternică decât dorința de fericire, iar oamenii rămân în astfel de relații distructive.

Este foarte dificil să întrerupi o relație, mai ales dacă aceasta e destul de îndelungată. În istorioara pe care v-o prezentăm astăzi, bărbatul a ajuns la limita pe care nu o mai putea răbda.

Iată mărturia sa:

“Nunta fiicei mele vitrege trebuia să aibă loc pe 3 august. În ultimele 6 luni ea și maică sa erau implicate foarte activ în pregătirile pentru eveniment.

În luna decembrie a anului precedent fiica mea a absolvit universitatea. Eu am achitat 40.000 $ pentru studiile sale, în ciuda faptului că instituția era de stat. Pe tot parcursul studiilor și chiar după absolvire ea a trăit împreună cu noi. Atunci când terminase școala, noi i-am cumpărat o mașină ca să poată merge la lecții la universitate.

Pixabay

În toată această perioada tatăl ei biologic nu-și dădea absolut nici un interes, nu a ajutat-o cu nimic și nu a investit deloc în educația sa.

La nuntă au fost invitate cel mult 250 de persoane. Eu am pregătit lista cu invitații mei, circa 20 de persoane, căci eu am luat asupra mea toate cheltuielile pentru eveniment. Ei au acceptat lista și mi-au promis să-i invite pe toți, de aceea eu i-am prevenit că vor fi invitați, ca să nu-și facă alte planuri.

Într-o zi de sâmbătă am mers cu unul din prietenii mei la golf și l-am întrebat dacă va veni la nuntă. El a spus că nu a primit nici o invitație, ci doar o înștiințare.

El mi-a arătat ce a primit și într-adevăr acolo era doar o înștiințare, iar numele meu nu apărea nicăieri. În schimb erau indicate numele mamei și a tatălui fetei.

A urmat un conflict serios cu femeia mea, căci eu am aflat că de fapt nimeni din invitații mei nu a fost inclus în lista finală a invitaților, pe motiv că “250 de persoane e prea mult”. Eu eram furios, dar nu mai puteam face nimic, pentru că oamenii importanți pentru erau deja insultați.

Ea a spus: “Dacă cineva va refuza invitația, poți chema pe cineva din ai tăi”. Eu consider că aceste cuvinte sfidătoare reprezintă o mare nedreptate.

Twitter

Ieri noi am avut o masă duminicală împreună cu familia viitorului ginere. A venit și un oaspete neașteptat – “adevăratul tată”. Fiica mea vitregă s-a ridicat și a spus că “tatăl adevărat” va putea veni la nuntă și o va conduce până la altar.

Declarația a fost întâmpinată de exclamații: “Foarte frumos!”, “Minunat!”.

Cred că niciodată în viață eu n-am fost atât de umilit și enervat! Am avut nevoie de ceva timp ca să mă pot stăpâni din nou, căci până atunci îmi venea fie să plâng, fie să-l iau la bătaie, fie ambele odată.

Imediat ce mi-am venit în fire și am putut să vorbesc, m-am ridicat și am spus că vreau să spun un toast. Nu țin minte exact ce am spus, dar esența e asta:

— Mie mi-a fost foarte plăcut să fie parte a acestei familii pe parcursul a zece ani.

Vai, ce drăguț…

— În acest moment al vieții mele eu simt o mare recunoștință față de mire și mireasă pentru că mi-au deschis ochii să văd ceva foarte important.

Cei prezenți au zâmbit ușor.

— Ei mi-au arătat că pentru această familie eu nu am deloc acea valoare pe care o credeam.

Fețele oamenilor s-au acoperit de confuzie.

— Deși cândva eu mă consideram a fi un cap al familiei sau un fel de naș de botez, pe care toți îl respectă și îi cer ajutorul atunci când este nevoie. Acum mi se pare că am devenit un bancomat care pur și simplu oferă bani cash, nimic mai mult. Întrucât s-a considerat că eu nu sunt un stăpân care să primească invitați la ceremonie, eu îi deleg obligațiile mele financiare succesorului meu, “adevăratului tată”. Așadar, să salutăm tânăra pereche și să îi urăm o viață familială fericită!

Și am sorbit din paharul meu.

— Acum puteți pleca.

Asta a fost egoist? Eu trebuie să cheltui 40-50 de mii pentru o nuntă la care nu pot invita pe nimeni? Cu care eu nu am nici o treabă?

Astfel am pus capăt la toată prostia asta. Eu am întrerupt relațiile cu concubina mea și cu fiica ei.

Azi dimineața eu am sunat toți furnizorii de servicii de nuntă pentru a anula comenzile și a-mi întoarce avansurile plătite. Într-un final am pierdut 1.500 $, în rest am reușit să recuperez toți banii.

Pe scurt: ai vrut ca “tatăl adevărat” să fie indicat în invitații, să te ducă la altar și să fie în capul mesei? Perfect, “adevăratul tată” ar trebui și să suporte toate cheltuielile.

Actualizare. 9 iunie, 1:15

Concubina mea și fiica sa nu mai trăiesc la mine. Ele s-au mutat la mire. Am încercat să nu fiu prea dur când ele luau și unele din lucrurile “lor”.

Astfel totul s-a sfârșit. Nu-mi vine să cred că istoria mea a atras atâta atenție și îmi e foarte plăcut să primesc sprijinul atâtor oameni necunoscuți.

Dacă voi afla detalii despre nuntă, vă voi da de știre. Dar nu pot promite că voi căuta să aflu ceva. Am auzit că ei încearcă să reducă cheltuielile și solicită ca părinții mirelui să se implice și ei financiar.

Fosta mea concubină a ars ultima punte dintre noi în momentul în care am aflat că ea a încercat să scoată bani de pe contul nostru comun după acea masă comună cu familia mirelui. Din fericire eu reușisem să retrag toți banii de pe acel cont înaintea ca ea să scoată ceva.

Asta e tot. Vă mulțumesc!”

Dacă simțiți că partenerul dvs. nu vă prețuiește, e foarte probabil că el nu o va mai face niciodată. Omul nu se poate schimba peste noapte, de aceea eu cred că acest bărbat a procedat corect!

CITEȘTE ȘI