Te trec fiorii! Satenii conduceau pe ultimul drum o tanara, cand aceasta DESCHIDE OCHII si le spune: „Cum este dincolo, nu pot sa va spun. Atat va pot spune, ca…”Ce a urmat l-a ingrozit pana si pe preotul satului!

În județul Neamț, cazul socant al tinerei care a deschis ochii la propria inmormantare, a facut inconjurul tarii.

Avea 20 de ani, era necăsătorita si pastea oile pe munte. A ramas însărcinata cu un taran din sat. De rușine că va avea un copil din flori, fata si-a provocat singura un avort.

Ani mai tarziu, tanara s-a imbolnavit si a luat cu ea secretul pe lumea cealalta.

In ziua înmormântării, in timp ce rudele se pregăteau sa o bage in groapa, fata a deschis ochii si a inceput sa vorbească, spre spaima tuturor.

„Părinte, părinte, vino incoance…nu te teme. Cu sfintia ta am treaba…Eu am facut un mare pacat in viata si m-am rusinat sa il spovedesc. Dar pentru ca am avut evlavie la Maica Domnului, ea s-a rugat pentru mine inaintea Mantuitorului si mi-a trimis sufletul in trup, ca sa imi spovedesc pacatul pe pamant, caci pe pamant l-am facut…”

Tanara si-a marturisit pacatul savarsirii avortului, in fata preotului.

Satenii s-au adunat ingroziti in jurul ei si au inceput sa o intrebe despre viata de dincolo, daca exista Rai si cum arata Dumnezeu.

„Cum este dincolo, nu pot sa va spun. Atat va pot spune, ca asa cum este aici, pe pământ, unde fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris cu tot ce a facut, bun sau rau… Va rog cu lacrimi, sa fiti spovediți fiecare de toate păcatele, ca ce se dezleaga pe pamant, se dezleaga si in cer… Dincolo nu mai este pocainta si nici Maica Domnului nu se roaga pentru pacatosi. Tot ce ati facut pentru mine, rugaciuni si pomana sunt primite. Continuati!”, a mai spus ea, apoi a închis din nou ochii si nu s-a mai trezit.

Poveste a fost transmisa din mosi-stramosi, fiind redata si de Arhimandritul Ioanichie Balan, in cartea „Istorioare duhovnicesti”.

Sursa: wowbiz.ro

CITEȘTE ȘI