Traian Băsescu știe când se va declanșa starea de urgență. Câte cazuri trebuie să se înregistreze zilnic

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anticipează când se va declanșa starea de urgență în România.

În opinia fostului șef al statului român din perioada 2004-2014, Klaus Iohannis se va vedea obligat să anunțe noi restricții dacă numărul de cazuri va urca accelerat.

Astfel, Băsescu este de părere că revenirea la starea de urgență trebuie să aibă loc dacă România ajunge să raporteze 1.000 de cazuri zilnice, asta după ce ultima raportare a anunțat 614 noi infectări.

Când se va declanșa starea de urgență în România în viziunea lui Traian Băsescu
Starea de urgență este subiectul aflat pe buzele tuturor după explozia cazurilor zilnice de infectare cu Covid-19 în România. De la actuali oameni politici din fruntea statului, până la jurnaliști și foști șefi de stat, cu toții se pronunță pe acest subiect.

La câteva ore după anunțarea bilanțului record al infectărilor zilnice cu noul coronavirus, Traian Băsescu a ieșit public cu o previziune sumbră în ceea ce privește populația României.

Fostul șef al statului a spus, joi, că preşedintele Klaus Iohannis are obligația să redecreteze starea de urgență ”dacă vom ajunge la o mie de îmbolnăviri pe zi”.

”Dacă vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, președintele e obligat să decreteze și simbolic starea de urgență. Ce alegeri să organizezi la 600 de cazuri pe zi? Suntem la stadiul la care trebuie să ne ferim de oricine!”, a declarat Traian Băsescu, joi seara, la România TV.

Băsescu, critici la adresa autorităților
România se află acum în stare de alertă, asta după ce timp de două luni martie-mai, am traversat o stare de urgență cu măsuri severe. Băsescu spune că autoritățile s-au grăbit când au ieșit din această zonă a restricțiilor, iar acum rezultatele se văd în creșterea numărului de cazuri.

”Operaţiunea s-a compromis datorită faptului că s-au grăbit. Au cedat presiunii publice care nu au fost la nivelul acela de a fi nevoit să iei măsuri pentru a detensiona situaţia. Puteam să mai menţină un timp condiţiile din starea de urgenţă”, a mai declarat fostul șef de stat pentru sursa citată.

Până joi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, alte 1.834 de români au pierdut lupta cu noua boală.

CITEȘTE ȘI