Trei ceaiuri pe care le poți bea seara. Ajută la slăbire, tonifică ficatul și elimină toxinele.

În corpul nostru se acumulează diverse substanțe nocive pe parcursul unei zile, fie din cauza poluării aerului, fie din cauza alegerilor alimentare nepotrivite.

Este esențial să susținem organismul în procesul său natural de eliminare a toxinelor.

Prin acest proces, putem obține un somn odihnitor, arde grăsimile în exces și scăpăm de kilogramele nedorite, dar și să ajutăm ficatul să elimine toxinele.

Unul dintre ceaiurile populare pentru detoxifiere este cel de mușețel.

Acest ceai ajuta somnul, relaxează mintea, contribuie la eliminarea toxinelor și la curățarea sistemului digestiv și a ficatului, datorită antioxidanților pe care îi conține.

Pregătirea ceaiului de mușețel este simplă: se toarnă apă fierbinte peste o lingură de flori uscate într-o cană, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară și se consumă cald.

Ceaiul de mentă

Este, de asemenea, un aliat valoros în detoxifiere, datorită conținutului bogat de antioxidanți și uleiurilor esențiale care accelerează metabolismul, sprijinind procesul de curățare a organismului.

Pentru a prepara ceaiul de mentă, se lasă o lingură de frunze de mentă la infuzat într-o cană cu apă clocotită timp de 10 minute.

Infuzia de lămâie

Este, de asemenea, excelentă pentru relaxare și detoxifiere

Se curăță o lămâie și se fierbe 5 minute. Se lasă acoperită încă 5 minute după care ceaiul se strecoară și se bea cu 1 oră înainte de culcare.

CITEȘTE ȘI