Truc rapid care îți desfundă nasul și te scapă de răceală în 24 de ore – până și medicii îl recomandă des

Dupa ce a scazut temperatura dramatic, au aparut si racelile si este imposibil sa mergi in oras fara sa vezi pe cineva care isi sufla nasul ori care este infofolit.

Raceala este una dintre bolile de care putine persoane scapa in sezonul rece, iar marile companii farmaceutice ofera numeroase solutii pentru a scapa de ea.

Ei bine, chiar daca unele dintre ele pot avea efectul scontat, acest lucru dureaza cateva zile, iar daca trebuie sa participi la un eveniment si sa dai tot ce ai mai bun, poti incerca tratamentele facute in casa.

Scapa de tuse si de nasul infundat cu „bomba antiraceala”

Toata lumea stie de ceaiurile fierbinti, de supa si de binecunoscutele citrice, iar astazi va prezentam un tratament care te pune pe picioare in numai 24 de ore si care se numeste „bomba antiraceala”.

Iată de ce ai nevoie ca sa prepari „bomba antiraceala” …

  • 1 ceapa
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de miere
  • 2 cani de apa

Se fierbe apa pana cand incepe sa clocoteasca, timp in care se taie fin ceapa si se pune in apa. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, apoi se stinge focul si se asteapta ca sa se raceasa. Se strecoara amestecul, se adauga mierea si zeama de lamaie si se bea de trei ori pe zi.

Datorita ingredientelor, sistemul imunitar se intareste si astfel vei scapa in numai 24 de ore de raceala, fara medicamente.
Cum scapi de raceala cu ajutorul ghimbirului

Iti spunem cum scapi de raceala cu ajutorul unui ceai recomandat, in general, in curele de slabire si detoxifiere. Ghimbirul este un soldat imbatabil in lupta cu virusul gripal.

Daca mananci des ghimbir, probabil ca ai observat ca simptomele racelii nu se manifesta atat de puternic precum in cazul altor persoane. Aceasta planta contine o serie de substante care nu doar ca iti curata organismul de bacterii si infectii, ci il revitalizeaza in cateva ore.

O cana de ceai de ghimbir cu zeama de lamaie e tot ce iti lipseste in lupta ta cu frisoanele, febra si gatul ragusit. Planta este folosita in medicina orientala de mii de ani datorita proprietatilor antibacteriene uluitoare: shogaol, zingeron si gingerol. Aceste substante calmeaza inflamatiile de la nivelul gatului si elimina infectiile.

Zingeronul si gingerolul amelioreaza simptomele sinuzitei si reduc febra. De asemenea, sunt excelente pentru eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii. Ghimbirul are si o actiune antiseptica si este un tonic si energizant pentru pacientii molesiti de simptomele racelii.
Ceaiul de ghimbir, bun pentru a scapa de stres

Ceaiul de ghimbir are o buna reputatie in medicina ayurvedica. Acesta este utilizat de mii de ani pentru a trata indigestia, migrenele si bolile feminine. De asemenea, ghimbirul relaxeaza muschii capului si este eficient pentru persoanele care sufera de anxietate sau depresie.
Alte remedii care combat raceala

Bunicii nostri spun ca daca mananci multa ceapa sau usturoi cand esti racit, febra dispare in scurt timp. De asemenea, sa tii felii de cartofi pe piept ajuta la reducerea temperaturii corporale. Consumul de banane cu smantana este o alta reteta care lupta cu febra si frisoanele.

CITEȘTE ȘI