UEFA a decis! Ce se intampla cu Felix Zwayer, dupa erorile grave de arbitraj din meciul Romania – Olanda

Romania a fost eliminata in optimile de finala ale EURO 2024 dupa o infrangere de 0-3 in fata Olandei.

Olandezii au dominat jocul, insa arbitrajul germanului Felix Zwayer a influentat considerabil rezultatul meciului. Denzel Dumfries nu a primit cartonas galben nici pentru interventia asupra lui Ianis Hagi, nici pentru cea asupra lui Vasile Mogos, care a dus la scoaterea din joc a fundasului roman.

Felix Zwayer, arbitru de rezerva la meciul Olanda – Turcia
In a doua repriza, arbitrul german a intrerupt un contraatac promitator al Romaniei, acordand o lovitura libera olandezilor pentru un fault inexistent al lui Denis Alibec asupra lui Dumfries. Daca Dumfries ar fi fost sanctionat pentru faultul asupra lui Mogos si pentru simulare, Olanda ar fi ramas in zece jucatori, oferind Romaniei o sansa mai mare de a egala si de a trimite meciul in prelungiri.

 

Acest scenariu nu s-a materializat, iar echipa Romaniei a ramas cu un gust amar. Ultima decizie a UEFA nu face decat sa accentueze aceasta dezamagire.

Desi nu a fost delegat ca arbitru principal, Felix Zwayer va fi arbitru de rezerva la meciul Olanda – Turcia, din sferturile de finala ale Campionatului European.

Arbitrajul va fi asigurat de francezul Clement Turpin, ajutat la margine de Nicolas Danos si Benjamin Pages. In camera VAR vor fi Jerome Brisard, Willy Delajod si Marco Fritz.

Petitie pentru suspendarea lui Felix Zwayer
Fanii romani au initiat o petitie pentru suspendarea arbitrului Felix Zwayer, solicitand o ancheta amanuntita a prestatiei sale din meciul de la München. Arbitrul german are un istoric de sanctiuni similare, fiind suspendat la inceputul carierei sale pentru luare de mita.

La doar o zi de la lansare, petitia de pe site-ul change.org a strans 3.629 de semnaturi.

 

CITEȘTE ȘI