Ultima Ora: Data la care vom putea să ieșim din case! Se dă o nouă Ordonanță Militară

Se pregătește o nouă Ordonanță Militară! Guvernul pregătește un nou set de măsuri pentru România. Va trebui să purtăm măști de protectie încă trei luni de zile și se stabilește aproximativ data la care vom putea să ieșim din case.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că următoarea ordonanță militară, care va fi emisă marți, va prelungi starea de urgență în România până în 15 mai 2020.

De asemenea, va fi menținută recomandarea autorităților pentru populație de purtare a măștilor de protecție, inclusiv după ce va expira starea de urgență în România, timp de 3 luni, începând cu 15 mai.

Cea mai mare parte a măștilor și a echipamentelor de protecție va fi furnizată de producția locală, cu ajutorul companiilor care s-au reprofilat și au început să producă materiale sanitare pentru combatarea Covid-19.

Din 14 aprilie, producatorul autohton de astfel de echipamente poate asigura 4 milioane de măști pe lună, continuând în paralel și importurile.

De asemenea, potrivit surselor citate, în noua ordonanță militară vor fi menținute restricțiile actuale pentru persoanele vârstnice. Cel mai probabil, persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite să rămână în case într-un anumit interval orar încă o lună după data de 15 mai 2020 – cu posibilitatea de prelungire a acestei măsuri.

Sursa: Capital.ro
CITEȘTE ȘI