Ultima oră! Noul coronavirus se poate transmite prin alimente? Anunțul făcut de OMS cu puțin timp în urmă

Milioane de oameni sunt speriați la gândul că noul coronavirus se poate transmite prin alimente, motiv pentru care vânzările anumitor produse neambalate au scăzut îngrijorător.

În urma anunțului transmis de China, cu privire la identificarea virusului în alimente de import, mai exact într-un lot de aripioare de pui congelate, importate din Brazilia, OMS a ținut să aducă lămuriri în acest sens.

“Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente”
Reprezentanții OMS susțin că potivit informațiilor pe care le dețin, nu există niciun indiciu care să demonstreze că SARS-CoV-2 se transmite prin intermediul alimentelor. Intervenția OMS vine la scurt timp după ce autorităţile din oraşul chinez Shenzhen au dezvăluit că au detectat urme de COVID-19 într-un lot de aripioare de pui congelate din Brazilia.

De asemenea, urmele de coronavirus găsite pe lotul de aripioare nu reprezintă un caz izolat. În urmă cu două zile, în oraşul Wuhu au fost identificate urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador, în timp ce în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor peşti congelaţi, potrivit stirileprotv.ro.
Cu toate acestea, reprezentanții OMS vin cu argumente care pun la îndoială informațiile transmise de China.

”Nu credem că coronavirusul se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive”, a afirmat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP.

“Alimentația noastră este sigură”
În ciuda acestor concluzii, Maria Van Kerkhove a dezvăluit că există posibilitatea ca virusul să rămână o perioadă pe suprafață și ambalaje, însă au fost emise indicații privind normele de securitate în industria alimentară. Potrivit specialiștilor, în prezența unei igiene corespunzătoare, precum igienizarea mâinilor și evitarea acestora la nas, gură și ochi, oamenii nu ar avea motive de temere.

ARTICOLE