ULTIMA ORA: Se închid terasele! Anunțul tranșant făcut de Premierul României Ludovic Orban. Care sunt localurile vizate

Ludovic Orban a făcut precizări de ultim moment cu privire la terasele care nu respectă normele și măsurile impuse de autorități, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Premierul României a anunțat că acestea vor fi închise, dacă vor continua să funcționeze ca și până acum.

Ludovic Orban a vorbit deschis despre lucrurile rele care se întâmplă la terase, în contextul pandemiei de coronavirus. Faptul că nu sunt respectate normele impuse de autorități pentru evitarea răspândirii noului coronavirus ar putea duce la închiderea unor terase.

Ludovic Orban anunță controale „la sânge”

Pentru a se asigura că totul funcționează așa cum trebuie, premierul României a anunțat că se vor efectua controale „la sânge” în ceea ce privește funcționarea teraselor, iar cele care nu respectă normele impuse de autorități vor fi închise.

“Luăm în calcul intensificarea controalelor, inclusiv în cluburi, terase, astfel încât să ne asigurăm că se respectă regulile. Toate amenzile sunt date în baza amenzii 55 şi nu putem da amenzi mai mari decât cuantumul maxim stabilit de lege.

A existat o încercare de a creste amenzile şi în legea actuală, dar nu s-a reuşit. Avem la dispoziţie şi alte pârghii: suspendarea autorizaţiilor de funcţionare. Aici avem nevoie de un sprijin mai serios din partea primarului. Primăriile au puterea de a suspenda autorizaţiile de funcţionare” a spus premierul României.

Restaurantele nu se deschid

Totodată, Ludovic Orban a precizat că restaurantele nu se vor deschide în perioada următoare, din cauza numărului mare de infectări înregistrate zilnic, în România.

 “Atât timp cât nu reușim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare.

Înțeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi pare rău că a trebuit… Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de redeschidere, desigur, cu măsuri, a restaurantelor în spații închise. Nu s-a putut” a mai spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI