Un băiat l-a întrebat plângând pe Papa Francisc dacă tatăl lui ateu, care murise recent, a ajuns în Rai. Răspunsul primit de la acesta face înconjurul lumii

Într-o vizită papală la parohia Sf. Paul al Crucii, de la marginea Romei, efectuată duminică, Suveranul Pontif a avut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu copiii din parohie.

Un băiețel speriat, pe care Sfântul Părinte l-a numit Emanuele, care se lupta cu multe întrebări existențiale după moartea tatălui, s-a apropiat de microfon pentru a lămuri o problemă care-l frământa. Nu a putut să vorbească și a izbucnit în plâns. Papa Francisc l-a rugat să-i adreseze întrebarea la ureche.

Băiatul i-a spus Papei că tatăl său care era ateu, dar un om bun care i-a botezat pe toți cei patru copii ai săi, a murit recent și a întrebat: „Este tata în ceruri?”

Papa a răspus: „Un băiat care a moștenit puterea tatălui său, a avut curajul să plângă în fața tuturor. Dacă acest om a fost capabil să creeze copii de genul acesta, este adevărat că este un om bun” și a subliniat că: „Dumnezeu decide cine merge la cer și că Dumnezeu are ‘inima unui tată.'(…) Dumnezeu a fost cu siguranță mândru de tatăl tău, pentru că este mai ușor ca un credincios să-și boteze copiii decât unul care nu e credincios. Cu siguranță, acest lucru a mulțumit foarte mult pe Dumnezeu.”

Papa Frasncisc a subliniat ideea că Dumnezeu îi primește în Rai pe oamenii buni și a reiterat credința creștină că mântuirea veșnică este atinsă prin Isus Hristos, declarând că toți oamenii sunt creați după chipul lui Dumnezeu. Sfântul Părinte a arătat că principiul de a face bine celorlalți este unul care unește toată omenirea.

Citeste si despre: Actorul Florin Zamfirescu s-a dezlantuit: “Am dorit sa ma cuplez cu tine, dar am observat ca esti o c**** perversa!”

Despre Papa Francisc

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, (n. 17 decembrie 1938, Buenos Aires) este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741).[1][2] De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Viața

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian. A studiat chimia la Buenos Aires, apoi a urmat cursurile seminarul din Villa Devoto (Buenos Aires). La 11 martie 1958 a devenit novice în ordinul iezuit. A revenit în Argentina, unde a obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Unul din formatorii spirituali ai lui Bergoglio a fost preotul greco-catolic Ștefan Czmil, refugiat din Ucraina, care l-a inițiat în spiritualitatea creștină răsăriteană.[3]

La conclavul din 2005 Bergoglio a obținut în conformitate cu informațiile din presă – care se bazează pe declarațiile anonime ale unui cardinal – zece voturi în primul tur de scrutin, 35 în al doilea și 40 în al treilea.[4] Papa Francisc a fost ales la conclavul din 2013 cu cel puțin 77 de voturi din 115.[5] Conform unor surse ar fi întrunit consensul mai multor fracțiuni din conclav, ceea ce a dus la alegerea sa cu peste 90 de voturi din totalul de 115.

Sursa: wikipedia.org

CITEȘTE ȘI