Un bărbat de 115 ani divulgă principalele 4 alimente care l-au ținut atât de mult timp în viață

Bernando LaPallo, din Arizona, a implinit in 2016 venerabila varsta de 115 ani. Barbatul s-a nascut in Brazilia, in 1901, dar si mai surprinzator este faptul ca nu este singurul centenar din familia sa. Inca de foarte tanar, barbatul a urmat sfatul tatalui sau de a duce un mod de viata sanatos si de a manca echilibrat, ceea ce se intampla si in prezent.

De fapt, interesul fata de secretele nutritiei corecte l-a impins pe brazilian sa studieze chiar arta culinara la Universitatea Sorbona din Paris. Iar tatal sau, medic si botanist, l-a instruit si el, atat in domeniul vast al medicinei naturiste, cat si in cel al gastronomiei.

Dl. LaPallo este convins ca longevitatea lui se datoreaza in principal obiceiurilor si alegerilor sale de viata, si mai putin mostenirii genetice.

Chiar si la aceasta varsta foarte inaintata, barbatul este in putere si complet autonom. Programul sau zilnic include intreprinderea de plimbari in aer liber, lectura, si dezlegarea de integrame si rebusuri, obiceiuri care il ajuta sa se mentina intr-o forma buna, atat pe plan fizic cat si pe plan psihic.

In plus, barbatul este un bun scriitor. Daca ai avea ocazia sa-l cunosti, cu siguranta ai ramane uluit de inteligenta sa si de fluenta sa in exprimare.

Alimentatia lui Bernando LaPallo cuprinde multe legume si fructe organice, precum si somon, dar nu lasa loc pentru alimente prelucrate si carne rosie.

Potrivit spuselor acestuia, secretul sanatatii si vitalitatii consta in consumul urmatoarelor 5 alimente:

1# Usturoi

Alicina, ingredientul activ al usturoiului, detine numeroase proprietati medicinale. Aceasta substanta scade colesterolul si coboara tensiunea arteriala. Usturoiul poate preveni ateroscleroza, principala cauza a bolilor cardiovasculare. Cele mai puternice efecte se obtin consumand usturoiul in stare cruda.

2# Scortisoara

Produsa in Sri Lanka, scortisoara de Ceylon este recunoscuta peste tot in lume pentru proprietatile sale medicinale. Aceasta mirodenie scade colesterolul si glicemia, combate infectiile fungice si inflamatia, si imbunatateste digestia.

3# Miere

Numarandu-se pe lista superalimentelor vindecatoare, mierea naturala isi mentine alcalinitatea dupa ingestie. Acest minunat indulcitor natural este totodata o sursa bogata de antioxidanti.

4# Ciocolata neagra

Ciocolata neagra, mai ales sortimentul cu continut de cacao de peste 70%, este cea preferată de bprbat, dar și una dintre cele mai sănătoase pentru inimă, conform specialiștilor.

CITEȘTE ȘI