Un Călugăr Şi O Călugăriţă Se Rătăcesc Într-Un Viscol

Un călugăr şi o călugăriţă se rătăcesc într-un viscol. După mult umblat, ajung la o cabană micuţă.

Epuizaţi, fac pregătirile pentru a dormi. Erau cîteva pături şi un sac de dormit pe jos, dar un singur pat.

Fiind un cavaler, el spune:– Soră, dormiţi dv în pat. Eu mă voi culca pe jos în sacul de dormit. Imediat ce intră în sac, trage fermoarul în sus şi aţipeşte, cînd o aude spunînd:

– Frate, mi-e frig. El desface fermoarul sacului, se ridică, caută cîteva pături şi o înveleşte. Intră din nou în sac şi cînd inchide ochii ea spune din nou:

– Frate, tot mi-e foarte frig. El deschide sacul, se ridică din nou, caută alte pături, le pune pe ea şi se reîntoarce în sac. Abia închide ochii cînd ea spune:– Frate, aproape îngheţ…

De data asta, el rămîne nemişcat şi zice:– Soră, am o idee.
Sîntem la kilometri de orice fiinţă omenească, departe de civilizaţie. De ce nu facem ca bărbatul şi nevasta?– Din partea mea, nici o problemă, răspunde ea cu voce cochetă.

La care el, rosteşte urlînd:– Atunci, dă-te jos din pat şi caută-ţi tu singură pături!

BONUS

Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma

Nu mai puneti leustean la cioarba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma. Iata motivul.

Nimeni nu se indoieste de efectele uimitoare ale leusteanului asupra sanatatii, insa in cazul unei afectiuni acesta este contraindicat.

Leusteanul este bogat in quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente in regnul vegetal, ce are o puternica actiune anti-oxidanta, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-aterogenetica si proprietati anti-cancerigene.

Frunzele de leustean contin uleiuri volatile aromatice, vitaminele A si C.
De asemenea, cumarina (compus chimic cu gust amar) prezenta in frunzele de leustean are efecte pozitive in caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoza, astm, favorizeaza reducerea tumorilor si a inflamatiilor si suprima pofta de mancare.

Insa, s-a observat un efect iritativ al leusteanului, administrat in cantitati mari si pe perioade lungi de timp, in infectiile renale.

De asemenea, leusteanul nu se foloseste in perioada sarcinii si se foloseste in cantitati moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) in timpul alaptarii.

CITEȘTE ȘI