Un medic propune măsuri dure: Trebuia carantină pentru toţi cei care au venit din Europa!

Tudor Pârvănescu este medic specialist cardiolog la Spitalul Municipal din Timişoara. A fost trimis în prima linie la Vama Cenad pentru a face triajul românilor care au venit din zonele roşii ale Europei.

Pe 18 martie a răspuns fără să ezite chemării desi ştia la ce risc se expune.

“Ora 20:00, îmi încep tura, mă echipez, numai cum eu ştiu şi intru în cortul de triaj. La inceput o atmosferă liniştită, calmă, cu o temperatură plăcută organismului uman, cu oameni veniţi din toată Europa. Pe parcursul serii, temperatura începe să scadă vertiginos şi mă gândesc ca acel cort albastru şi frumos seamănă mai mult cu castelul din Frozen, decât cu un loc de triaj. Iar apoi îmi liniştesc sufletul, dacă nu iau Covidul sigur voi face o ”uşoara” pneumonie”, a povestit Tudor, potrivit Mediafax.

“Am avut combinezoane, mănuşi şi măşti chirurgicale. Practic insuficient pentru prima linie”, spune medicul.

Acesta povestşte că experienţa a fost unică pe care nu crede să o uite prea curând.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

“Acei oameni, care au trecut graniţa, seamănă leit cu aceia care, se plimba zi de zi pe străzile noastre fără nici o ruşine. Fiecare om primea 2 formulare pe care trebuia sa le completeze în care ei specificau de unde vin şi unde vor sta în România. De asemenea fiecare, era termometrizat, iar dacă prezenta simptome era îndrumat spre carantină”, a mai spus acesta.

Tânărul rezident a tras un semnal de alarmă încă de atunci şi a susţinut că cei care vin din Europa şi nu stau în izolare riscă să îmbolnăvească populaţia îmbătrânită din mediul rural.

“Trebuia să se recurge la carantină pentru toţi cei ce vin din afara ţării. De ce spun acest lucru? Pentru că astfel am fi putut controla mult mai bine situaţia de la început şi poate, astăzi nu am fi avut atâtea cazuri. Dezastrul va fi în zona rurala, unde populatia este îmbătrânita şi virusul nu va înceta sa facă ravagii”, a mai spus tânărul rezident.

După ce a văzut sute de oameni care au intrat în ţară şi a înţeles cât de repede se transmite virusul, medicul a dat şi câteva sfaturi.

“Pandemia va dispărea încet, încet… Însa numai noi oameni putem schimba traiectoria ei. Important este sa stăm în casă şi să nu stăm în preajma oamenilor vârstnici sau a celor cu boli cronice. Mergeţi la spital doar dacă aveţi o urgenta reală. Înainte sa mergeţi la spital sunaţi medicul de familie sau medicul dumneavoastră personal. Dacă prezinţi febra, tuse, respiraţie îngreunată mergi direct la un spital de boli infecţioase, astfel vei preveni contaminarea altor spitale, cum s-a întâmplat şi la Spitalul Judeţean Suceava”, a mai spus el.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !