Un poliţist de la Rutieră nu poate justifica 200.000 de euro

Te pune pe gânduri ideea că un polițist din Bârlad, județul Vaslui, una din cele mai sărace zone din România, nu poate justifica 200.000 de euro… cam pe la ce sume s-ar învârti cei din regiunile mai bogate ale țării?

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus confiscarea averii dobândite în mod nejustificat de un poliţist din cadrul Biroului Rutier Bârlad.

Agentul Marius-Robert Dediu şi soţia acestuia, secretară la un birou notarial, au intrat în atenția Agenţiei Naţionale de Integritate încă din anul 2015, când inspectorii de control, în urma verificărilor, au constatat diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2002 – 2011.

loading...

Potrivit informaţiilor publicate în declaraţiile de avere, în perioada supusă controlului poliţistul Dediu deţinea un apartament, o vilă şi un autoturism. El nu a putut justifica fondurile cu care şi-a construit imobilul din Bârlad.

După declanşarea procedurii privind verificarea averii, în anul 2017, poliţistul Dediu şi-a vândut apartamentul.

În urma procesului derulat la Curtea de Apel Iaşi, judecătorii au constatat că aspectele sesizate de ANI se confirmă, astfel că au admis solicitarea privind confiscarea averii pe care poliţistul nu a putut să o justifice.

”Obligă persoana cercetată Dediu Marius şi soţia acestuia, Dediu Maricela, la plata către Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Iaşi. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More