Un polițist din Mureș cumpără bătrânilor pâine din banii săi și le scrie poezii

Cine spune că polițiștii nu au inimă bună? Un polițist din Mureș le va schimba opinia și le va înmuia inimile tuturor românilor.

Un polițist din Mureș cumpără bătrânilor pâine din banii săi și le scrie poezii

Când bătrânii de peste 65 ani sunt sfătuiți să rămână în casă, un polițist cu inima mare le trece pragul.

La Iclănzel, în cadrul Postului de Poliție local, un polițist pe nume Vlad Adrian a început să le cumpere bătrânilor din sat pâine. Le-o aduce acasă doar pentru a-i ajuta să rămână sănătoși și pentru a-i încuraja le-a scris și o poezie.

„Să nu ai grija de mâine!

Personal am să împart pâine.

Am s-o fac pe banii mei,

Doar ca sfatul meu să-l iei!

Vreau ca tu să fii în casă,

Vreau să fii în siguranţă!

Cu familia ta la masă!

Că eu nu pot, dar îmi pasă!

Sunt om, dar sunt poliţist

Şi-am jurat să-mi dau şi viaţa!

Stau în frig şi strâng din dinţi

Văd în faţă siguranţa!

Şi te rog să mă înduri,

Dacă ai nevoie de ceva,

Spune-mi! Te voi ajuta!”

Oamenii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean – IPJ Mureș au apreciat gestul acestui polițist și mai ales faptul că le-a adus zâmbete bătrânilor din zonă.

Aceștia au declarat că îl apreciază enorm pentru gestul său, pentru faptul că a demonstrat că înainte de toate polițiștii sunt oameni. Deși ne temem cu toții de acest virus, unii au griji și mai mari deoarece nu au ce pâine să pună pe masă. Alții nu stau cu familia acasă pentru că trebuie să fie la datorie, să mențină ordinea și siguranța pentru cetățenii de rând.

Inițiativa a venit din partea sa, fără să îl fi îndemnat cineva. Acum le duce pâine persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa, pe raza comunei Iclănzel. Gestul său care poate părea minor pentru unii, este un motiv de bucurie și de zâmbet pentru bătrânii pe care toată lumea i-a uitat, a menționat IPJ Mureș într-un comunicat de presă.

Iată cum lumea devine mai solidară, mai empatică și implicit mai bună prin simpul gest al unui polițist din Mureș care până ieri era un anonim.

CITEȘTE ȘI