Un român a plantat o Sămânță într-o damigeană, în anul 1960.

În anul 1960, într-o zi de Paști, un anume David Nedelcu, român plecat în Marea Britanie a plantat o sămânță într-o damigeană, experimental, și apoi a astupat vasul, etanș. Curând a răsărit o plăntuță. Acum, după mai mult de 55 de ani, în interiorul damigenei se află o… mică grădină.

Un ecosistem care s-a adaptat perfect acelui mediu lipsit de orice legătură cu exteriorul, cu excepția luminii care pătrunde prin pereții damigenei și care face posibilă fotosinteza. Ultima dată, vasul a fost destupat în 1972, când David a vărsat încă puțină apă în interior.

Prin acest experiment mai puțin obișnuit, în primăvara lui 1960 David a pus într-o damigeană un strat de compost, pe care l-a umezit temeinic, după care a semănat o plantă. Orificiul vasului a fost acoperit, sigilat, și vasul plasat într-un loc însorit. De 45 de ani, adică de la momentul când a aprovizionat ultima dată planta cu apă, David n-a mai scos dopul damigenei niciodată.

 

În restul timpului planta n-a mai primit nici aer proaspăt, nici apă, dar, chiar și așa, ea a prosperat. S-a format un sistem autosuficient.

Citeste in continuare despre..

O planta care face cat mult medicamente. De ce e bine s-o ai in casa

Pelinul este una dintre plantele ce sunt la indemana noastra, insa putini din noi stiu sa o foloseasca in mod corect pentru proprietatile sale tamaduitoare. Pelinul este o planta extrem de populara in Romania, fiind prezent nu doar in medicina rurala, traditionala, ci si in cea moderna, fiind o planta extrem de recomandata de medicii fitoterapeuti si nu numai. Pelinul este un leac extraordinar pentru cei ce nu se pot lasa de fumat, pentru bolile de stomac si de ficat.

Proprietatile pelinului. Pelinul are foarte multe proprietati, trebuie doar sa stim cum sa folosim aceasta planta minunata. Pelinul este folosit indeosebi pentru purificarea organismului nostru.

Asadar, pelinul trateaza diverse afectiuni ale tractului gastro-intestinal, ale vezicii, ale rinichilor, probleme ginecologice, dermatite, etc. Se pot face astfel spalaturi vaginale cu pelin, spalaturi ale tractului urinar, de asemenea, se pot pune cate 10 picaturi de ceai de pelin in fiecare nara atunci cand sunteti foarte raciti. Pelinul este un dezinfectant minunat si se foloseste mai ales pentru arsuri de orice tip.

Oparelile cu lichide fierbinti, arsurile, chiar si plagile pot fi tratate cu ceai de pelin. Acesta curata si usuca rana. Afectiuni ale ficatului si rinichilor de asemenea se trateaza cu ajutorul pelinului.

Ce trateaza pelinul? La nivel intern, enumeram afectiunile ficatului, pancreasului, bilei, care se trateaza cu infuzie de ceai de pelin consumata vreme de 21 de zile, cate 50 ml de trei ori pe zi. De asemenea, hepatita de natura infectioasa se trateaza cu ceai de pelin sau cu vin de pelin.

Tuberculoza, o boala inca prezenta in Romania zilelor noastre se trateaza cu ajutorul infuziei de radacina de pelin. Racelile sunt foarte usor tratate cu ajutorul ceaiului de pelin, care alunga cu succes si tusea suparatoare. De asemenea, se stie ca pelinul mai are si proprietati antitumorale, fiind folosit adesea in tratarea cancerului de esofag.

La nivel extern, pelinul trateaza o serie de afectiuni printre care enumeram si insomniile si migrenele, tratate foarte usor cu ajutorul decoctului de pelin in care inmuiem un prosop si infasuram capul.

De asemenea, ranile, taieturile, traumele pielii, arsurile, plagile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin si a pansamentelor cu pelin proaspat, pisat. Baile locale pe timp de vara si nu numai cu ceai de pelin trateaza si transpiratia abundenta, in vreme ce varicele se trateaza si ele cu frunze proaspete de pelin, pisate si mixate amestecate cu lapte prins si puse sub forma de pansament pe zona afectata.

Preparate din pelin. Capsulele de pelin: sunt foarte eficiente, deoarece pastreaza intacte proprietatile curative ale plantei, iar pe de alta parte evitam gustul neplacut al acesteia. Sunt foarte recomandate in tratamentul afectiunilor ficatului sau bilei: cate 2 capsule de 2 ori pe zi. In caz de ascita se vor lua 4 capsule de pelin cu o cana de ceai de radacina de dud in fiecare dimineata.

Tinctura de pelin: este ideala impotriva parazitilor intestinali de toate felurile si pentru tratarea gastritei hipoacide. Se iau dimineata, pe stomacul gol, cate zece picaturi dizolvate in apa, tineti cont si de recomandarea unui medic. De asemenea, tinctura de pelin este ideala in curele de slabire.

 

CITEȘTE ȘI