Vă mai amintiți de ea? Cum arata acum „Sclava Isaura”, femeia pentru care a plans toata Romania. Actrita a implinit 60 de ani

„Sclava Isaura” fost prima telenovelă latino-americană difuzată în România după Revoluţie.

Serialul a fost vândut în peste 80 de ţări şi a avut un succes incredibil în toată lumea. A fost primul serial TV cu o actriţă străină căruia i s-a permis difuzarea în China comunistă.

Costume superbe, dragoste, intrigă, o „scalvă” frumuşică şi cu şarm, rigoare documentară, iată ingredientele unui serial care a spart audienţele. Difuzat de TVR în anul 1992, „Sclava Isaura” a fost, la acel moment, liderul incontestabil de audienţă, interesul pentru acest serial fiind comparabil, dincolo de diferenţele de gen, cu cel pentru „Dallas” sau „Twin Peaks”.

Lucelia Santos, interpreta sclavei Isaura, s-a născut pe 20 mai 1957 în Santo Andre, Sao Paulo, Brazilia şi încă de mică a îmceput să cânte şi să danseze, fiind fascinată de scenă, deşi părinţii ei nu erau de acord.

Actriţa s-a retras din lumina reflectoarelor din 2009, când a jucat în ultima telenovelă. De atunci preferă să se relaxeze şi să facă sport. Mamă a unui copil, actriţa este divorţată.

Lucelia Santos recunoaște că rolul din Sclava Isaura i-a schimbat viața, dar nu se aștepta ca serialul să facă istorie în peste 80 de țări, inclusiv în România. Realizată la finalul anilor 70, în Brazilia, telenovela latino-americană a propulsat-o pe Lucelia pe culmile succesului când ea avea doar 19 ani. Acum, la 60 de ani, Lucelia e încă urmărită pe rețelele de socializare de sute de mii de fani. Toți îi laudă aspectul proaspăt, luminos, plin de liniște, după cum chiar ea  mărturisește. ”Locuiesc  departe de orașe, alături de fiul și nora mea , de zgomot și agitație. Mă plimb cu bicicleta, fac mult sport, am grijă de mine”, a scris ea pe o rețea de socializare. Totodată, a publicat și o fotografie în care apare pe scările din fața casei sale, îmbrăcată lejer, cu un zâmbet larg. Peste doar câteva luni, va deveni pentru prima dată bunică.

Nu regretă nimic din ce a făcut și e împăcată

Succesul fulminat pe care l-a avut datorită Sclavei Isaura i-a adus acesteia oferte care maid e care mai tentate. Pe lângă rolurile în filme, actrița care a sedus o lume întreagă a primit și sute d emii de dolari pentru a poza în celebra revistă pentru adulți, Playboy. Și a făcut-o de două ori chiar, în 1980 și 1981. Ambele ediții au avut vânzări record. Ulterior, a mai jucat în câteva telenovele însă acestea au fost departe de succesul Isaurei. S-a dedicat apoi teatrului, scriind piese și regizându-le. Când s-a săturat și de această carieră, s-a reîntors la filme dar și la emisiuni tv, cu teme variate. A fost concurentă la un show de dans și protagionista unor farse în cadrul unei emisiuni. De aproape doi ani, s-a dedicat familiei. ”Am făcut cam tot ce mi-am dorit. Nu regret nimic. Am o viață frumoasă, sunt împăcată cu mine”, a declarat ea presei din Brazilia.

CITEȘTE ȘI