Vacanța de Paști 2019 elevi. A mai rămas o lună de școală! Calendar vacanțe 2019

Vacanța de Paști 2019 elevi. A mai rămas o lună de școală! Calendar vacanțe 2019 pentru elevii din România.

A mai rămas aproximativ o lună de zile până la vacanța de Paști. În 2019, Paștele Ortodox pică pe 28 aprilie 2019, iar cel romano-catolic pică pe 21 aprilie 2019. Vacanța de Paști pentru elevi ține două săptămâni, și va coincide cu vacanța de primăvară, în intervalul 20 aprilie – 5 mai 2019.

Potrivit structurii anului școlar 2018-2019, după vacanța de Paști elevii încep evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Structură an școlar 2018-2019 Semestrul al II-lea, după vacanța de Paști

Cursuri: 6 mai 2019, luni – 14 iunie 2019, vineri

Vacanța de vară 2019:  15 iunie 2019, sâmbătă – 15 septembrie 2019, duminică

Tezele școlare trebuie susținute cu cel puțin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului, precizează Ministerul Educației. Olimpiadele naționale sunt organizate în vacanța de primăvară.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 1 octombrie 2018-31 mai 2019, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ, anunță Ministerul Educației. În ziua de 5 iunie (Ziua învățătorului), nu există o regulă aplicată de la centru tuturor școlilor. Ministerul Educației a anunțat că, în aceste zile, școlile vor organiza “manifestări specifice”, însă numai cele care nu au prevăzute ca zile libere aceste date în contractul colectiv de muncă.

Citeste si despre..

Încă un gest de omenie făcut de Gigi Becali. Un tânăr în stadiu terminal i-a cerut ajutorul și a primit imediat banii

15 milioane de euro a investit Gigi Becali pentru construirea spitalului în care bolnavii de cancer primesc tratament gratuit. Totul a început după ce un tânăr care a aflat că suferă de necruțătoarea boală i-a cerut ajutorul. Suferise deja o operație la cap, iar starea lui de sănătate se degrada tot mai mult. I-a scris o scrisoare lui Becali, în care îi spunea că are 31 de ani și că nu vrea să moară. A primit banii necesari tratamentului chiar în aceeași zi.

După ce s-a aflat că Gigi Becali a investit milioane de euro într-un spital dedicat bolnavilor de cancer, a ieșit la iveală că patronul FCSB a ajutat și un arbitru bihorean.

Este vorba despre Lucian Știube, care la doar 31 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, motiv pentru care nici nu mai activează în fobal. 

Astfel, după ce a primit un diagnostic crunt, colegii săi s-au mobilizat și au strâns bani pentru a-l ajuta.  Când au constatat că suma strânsă nu este suficientă, ei l-au contact pe Alexandru Boc, fost vicepreședintele a Ligii Profesionale de Fotbal, bihorean de origine și fost component al naţionalei de fotbal. Acesta i-a îndemnat să scrie o scrisoare către Gigi Becali.

Fără să stea pe gânduri, Boc l-a abordat pe patronul FCSB-ului în 11 februarie, la meciul echipei sale cu Hermannstadt, de pe Arena Naţională, i-a înmânat scrisoarea, iar demersul a fost încununat de succes. După numai două zile, Lucian Știube și primit banii, pe care acum îi folosește la tratament. 

„Le-am spus să facă o scrisoare către Gigi şi să pună acolo şi nişte acte doveditoare ale bolii. M-am dus la Gigi în lojă, i-am spus despre ce este vorba şi i-am dat lui Luţu (apropiat al lui Becali – n.r.) plicul respectiv. Spre surprinderea mea, după doar două zile m-a sunat Luţu şi mi-a spus că şeful lui a aprobat. L-a trimis pe Luţu cu un pachet de bani şi i-a virat arbitrului o sumă importantă în cont. Vă daţi seama reacţia lui Lucian, a părinţilor săi, a colegilor. Acum face tratament, iar banii primiţi de la Gigi îl ajută foarte mult. Are la cap o operaţie, mai multe nu pot să spun”, a declarat Alexandru Boc, potrivit Cancan.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More