Veste proastă din partea lui Raed Arafat pentru români. Până când va continua epidemia de Covid-19 în România

Raed Arafat le transmite românilor că epidemia de Covid-19 va continua să afecteze țara noastră până la finele anului 2020.

Așa cum au anunțat și alți specialiști, noul coronavirus va fi învins doar în momentul în care va fi dezvoltat un vaccin eficient anti-Covid.

Până atunci, șeful DSU îi roagă pe români sî respecte regulile de distanțare socială și să nu ia în derâdere pandemia de Covid-19.

Raed Arafat crede că epidemia de Covid-19 va dura în țara noastră cel puțin până la finele anului 2020

Secretarul de stat în MAI a subliniat faptul că mulți dintre asimptomatici pot răspândi boala fără să știe. „Unii dintre ei pot să fie contagioși, de aceea vin recomandările să se izoleze când pleacă din spital persoanele.

În ultimele 14 zile am crescut cu 30%. E deja semnal, trebuie controlată situația. Singura modalitate de a controla fără măsuri restrictive, singura e ca populația să respecte regulile recomandate și să nu mai asculte toate prostiile de pe rețelele de socializare.

Unii dintre asimptomaticii externați pot fi contagioși. Trebuie să ne hotărâm ce e mai important, libertatea individului sau libertatea colectivității.

Nu se va termina asta nici până la sfârșitul anului. Prin asta au trecut acum 100 de ani, a fost foarte greu cu foarte mare impact pe mapamond. Trebuie să conviețuim cu acest virus o perioadă mai lungă. Trebuie să respectăm regulile de bază.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

S-a văzut că a crescut impactul pe Terapiile Intensive. Nu suntem încă depășiți, ajungem să mutăm bolnavii cu elicopterul”, a explicat Arafat la Digi 24.

Românii ar trebui amendați dacă nu respectă nicio regulă

Doctorul Arafat crede că românii vor respecta regulile de distanțare socială doar atunci când vor fi amendați de polițiști.

„Cu cât crește numărul cazurilor în Terapie Intensivă crește și numărul deceselor. Închiderea înseamnă că te întorci din nou la toate aspectele care necesită stare de urgență, populația care și-a pierdut răbdarea ar fi supusă unui mecanism de închidere, noi încercăm să rezolvăm problema pe măsuri de respectare a regulilor.

Avem un vid legislativ, se încearcă corectarea lui cât mai repede pentru a lua măsuri. Dacă nu controlăm situația nimeni nu poate să zică că nu vom lua alte măsuri.

Ai nevoie de polițiști care să poată da amenzi persoanelor sau operatorilor economici care nu respectă regulile. Amenda are rolul de a opri persoana să încalce regula, amenda trebuie să fie resimțită bine de acea persoană. Elveția, de exemplu, dă amenzi foarte mari.

În aprilie pragul 300 era în regulă, dar 400-500 deja e un semnal de alarmă, devine greu deja. Pot fi decise alte măsuri mai târziu. Poate că nu naționale, poate locale, zonale.

De exemplu un oraș care crește semnificativ, poate de data asta măsura să se ia pe orașul respectiv. Dacă aveam 500 și ceva de cazuri și aveam orașe cu transmitere comunitară, puteam lua măsuri. Pe litoral nu avem focarul, acolo doar se produc conexiunile. Nu poți să ai 500 de cazuri și să vrei să relaxezi în plus”, a adăugat Arafat

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !