Vești proaste de la meteorologi pentru toată țara! Se anunță fenomene meteo extreme. Vremea rea cuprinde România

Vremea capricioasă continuă să ne dea serioase bătăi de cap. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări ce vizează mai multe județe din țară. În regiunile respective sunt semnalate vijelii puternice, cu descărcări electrice și căderi de grindină.

ANM avertizează: se anunță noi fenomene extreme în toată țara

Specialiștii au emis o informare ce vizează  fenomene extreme, valabilă pentru ziua de 25 mai 2019. De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență avertizează că vremea rea va cuprinde cea mai mare parte din țară.

Vorbim despre județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea  și Vâlcea.

Anunțul transmis de ANM și DSUAP

Avertizarea este valabilă pentru ziua de 25 mai, între orele 13:00 și 23:00. Pe tot parcursul zilei se vor semnala fenomene extreme, precum descărcări electrice, intensificări ale vântului, ploi cu caracter torențial și vijelii. Pe alocuri, ar putea apărea și grindina. Din pricina averselor, se vor acumula cantități de apă de până la 15-25l/mp, iar pe arii restrânse, acestea vor depăși pragul de 35-45l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 13 și 19 grade Celsius, în vreme ce maximele vor indica valori de până la 25 de grade.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele montane și submontane. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…45 l/mp.” , transmit meteorologii. Totodată, Administrația Națională de Meteorologie și Departamentul pentru Situații de Urgență  anunță că vor reveni cu actualizări, de îndată ce situația o va cere.

CITEȘTE ȘI