Videoclipul publicat de Vatican, după vizita Papei Francisc în România! 3 zile rezumate în 60 de secunde

Reprezentanții Vaticanului au publicat mai multe montaje superbe cu vizitele Papei Francisc în România, pe canalul oficial de youtube al Scaunului Papal. Intitulate „Vizita Papei în România în 60 de secunde”, cele trei filmări reprezintă un montaj cu cele mai importante momente din vizitele pe care le-a efectuat Suveranul Pontif în țara noastră. Ultima este chiar un rezumat al călătoriei lui Francisc în România.

Vizita Papei Francisc în România, rezumată în 60 de secunde

Papa Francisc a plecat din România duminică după-amiază de pe aeroportul din Sibiu, în aplauzele pelerinilor care și-au luat rămas bun de la Suveranul Pontif. La puțin timp după ce a decolat din țară, pe canalul oficial de youtube al Vaticanului a apărut rezumatul celor mai importante momente din vizita apostolică a Papei în România.

Clipul pornește chiar de la primirea Papei Francisc pe aeroport, unde a fost însoțit de președintele României Klaus Iohannis, primirea pe care a avut-o la Cotroceni, unde a semnat în cartea de oaspeți și  vorbit în fața celor mai importanți oameni din statul român. Apoi a urmat vizita făcută la Palatul Mitropoliei, unde s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, pentru ca apoi să fie surprinse momente din timpul ceremoniei pe care Francisc a oficiat-o la Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc a vizitat în România Bucureștiul, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj

În a doua zi a vizitei sale apostolice în România, Papa Francisc s-a rugat în fața a în jur de o sută de mii de pelerini catolici la Șumuleu Ciuc, pentru ca apoi să ia drumul spre Iași, unde a oficiat o nouă slujbă în fața a peste o sută de mii de oameni: „Sfârşitul lumii va fi atunci când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin! Atunci când nu se vor mai iubi oamenii. Căci fără iubire şi fără Dumnezeu nu pot să mai trăiască oamenii pe pământ!“, a spus Papa în capitala Moldovei, citând un călugăr român.

În ultima zi a vizitei sale în țară, Papa Francisc a mers la Blaj, unde a vorbit iarăși unei adunări masive, pentru ca apoi să vorbească în fața liderilor comunității catolice din minoritatea romă, cărora le-a cerut iertare pentru discriminarea la care au fost supuși de-a lungul veacurilor.

CITEȘTE ȘI