Vine furtuna supercelulară în România!

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ciclonul care a lovit Grecia poate ajunge și în România. Specialiștii vor transmite, din timp, avertismente către populație. O furtună supercelulară poate lovi România, iar un astfel de fenomen este studiat, în permanență, de meteorologi.
Situația este monitorizată continuu, a dat asigurări Elena Mateescu, directorul ANM. Dacă va fi cazul, va fi emisă o ”avertizare generală”.

 

„În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a transmis Elena Mateescu, directorul ANM.
„E prematur să ne pronunțăm dacă vom vedea un ciclon asemănător celui din Grecia”, a afirmat directorul ANM, subliniind că meteorologii vor monitoriza situația. „Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umezeala din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM, informează antena3.ro.

Furtuna supercelulară, ”mama tuturor furtunilor”
Furtuna supercelulară este cel mai rar tip de furtună. Se caracterizează prin curenți ascendenți adânci care se rotesc persistent și care se numesc mezociclon.
Furtunile supercelulare sunt numite frecvent furtuni rotative. Din cauza curenților rotativi ele pot genera ploi torențiale, vânt puternic, descărcări electrice de lungă durată și căderi masive de grindină, informează digi24.ro. Furtuna supercelulară provoacă majoritatea tornadelor violente din lume.

Citeste si

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Îl mai ții minte pe Mitică de la ”Vacanța Mare”? Cum arată și ce face acum actorul

Îl mai ții minte pe Mitică de la ”Vacanța Mare”? Iată cum arată și ce face acum îndrăgitul actor.
Toată lumea îl știe drept Mitică de la ”Vacanța Mare”, cel care a cunoscut succesul alături de Leana, Costel și Axinte. Majoritatea își aduc cu drag aminte de actor, însă, Emil Rădinoiu (numele său real) a decis cu ani în urmă să se retragă din lumina reflectoarelor și să se dedice, în totalitate, familiei.

Cu toate acestea, actorul a mai avut, anul trecut, câteva apariţii în unele show-uri de stand-up comedy care au avut loc în Braşov, Reşiţa şi Bucureşti.
Peste două luni, Emil Rădinoiu va împlini 59 de ani și va sărbători în sânul familiei.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !