Viorica Vasilica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre majorarea salariilor, pensiilor si alocaţiilor

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, marți, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul are bani pentru mărirea pensiilor și salariilor în acest an.

Prim-ministrul a susținut că bugetul pe 2019 este unul al dezvoltării și a promis investiții în infrastructură. Promisiunile vin în contextul dezbaterilor aprinse din societate pe tema lipsei de autostrăzi.

”Bugetul de stat este un buget al investițiilor și al dezvoltării. (…) Am alocat peste 15 miliarde de lei în plus pentru investiții față de anul trecut, din care șase miliarde de lei pentru infrastructura de transport.

loading...

Bugetul pe anul 2019 prevede cea mai mare alocare de fonduri pentru sănătate din întreaga istorie a României. Anul trecut am crescut substanțial salariile în sănătate, anul acesta ne concentrăm atenția asupra investițiilor astfel încât să le oferin românilor acces la servicii de sănătate performante. De asemenea, educația primește 9,9 miliarde de lei în plus față de anul 2018. (…)

Avem bani şi pentru mărirea pensiilor şi salariilor, aşa cum am dovedit că am avut şi anul trecut. Prim modificările pe care Guvernul le-a făcut legii plafoanelor bugetare, am asigurat şi creşterea alocaţiilor pentru copii de la 84 lei la 150 lei, iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 200 lei la 300 de lei.

Vom continua, prin acest buget, să sprijinim mediul de afaceri și să asigurăm cofinanțarea pentru numeroase proiecte europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta este prima ședintă de Guvern de după promulgarea bugetului pe 2019.

Citeste si despre

S-a publicat lista sporurilor la pensie în funcție de vechimea la locul de muncă. Iată care sunt cifrele

Noua Lege a pensiilor cuprinde numeroase schimbări, printre care și sporuri ale acestora în funcție de vechimea de muncă.

Persoanele care au dovada venitului total pe lună, realizat anterior datei de 1 aprilie 2001 au parte de majoritatea punctajelor lunare în conformitate cu stagiul de cotizare realizat în perioada 1 februarie 1975- 1 aprilie 2001.

În contextul perioadelor anterioare anului 1949, se utilizează salariul minim corespunzător acestuia, conform dcbusiness.ro.

Iată lista sporurilor la pensie în funcție de vechime!

Mii de români trebuie să ia la cunoștință noua veste!

Noua Lege a pensiilor a adus lista cu schimbările numeroase, printre care se află și modul de abordare a sporurilor în funcție de vechimea lor.

„Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:

a) gradația 1 – de la 3 ani la 5 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază prevăzut în anexele la prezenta lege cu cota procentuală de 7,5%, rezultând noul salariu de bază;

b) gradația 2 – de la 5 ani la 10 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

c) gradația 3 – de la 10 ani la 15 ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 5%, rezultând noul salariu de bază;

d) gradația 4 – de la 15 ani la 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază;

e) gradația 5 – peste 20 de ani – și se determină prin majorarea salariului de bază avut cu cota procentuală de 2,5%, rezultând noul salariu de bază”, conform avocat.ro

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More