Virgil Musta, doctorul-inger care a redat speranta bolnavilor de coronavirus din Romania, a explicat ce tratamente foloseste

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde 16 persoane s-au vindecat de coronavirus, a explicat care este tratamentul care a fost aplicat pacienților.

„Este un număr important, este meritul colectivului nostru, dar și munca doctorului Streinu Cercel, care este mentorul și coordonatorul nostru, pentru câ dânsul ne-a recomandat o schemă pe care noi am aplicat-o în funcție de cercetările care s-au făcut în lume la ora actuală și se pare că această schemă este bună.”

„Dar a mai fost un factor care a ajutat la vindecare. Majoritatea pacienților au fost tineri cu simptomatologie minimă sau chiar asimptomatici. Din acest motiv evoluează ușor, cu sau fără tratament.”

„Noi ce am reușit ca în puțin timp de la introducerea terapiei să-i negativăm să aibă două probe negative și să-i trimitem la domiciuliu, urmând să stea izolați, iar a 12 zi să fie testați din nou.”

Schema aplicată paienților vindecați conține două medicamente care se folosesc și în tratamentul pacienților cu Hiv.

„Conține 2 medicamente antivirale care se folosesc și la pacienții cu infecție Hiv. La această schemă putem adăuga suplimentar alte medicamente la formele severe.”

Există posibilitatea ca la pacienții deja vindecați să recidiveze boala, deoarece, în decursul unei epidemii, virusul poate să sufere modificări astructurale, astfel că o persoană vindecată se poate recontamina, deoarece virusul poate fi recunoscut de organism ca fiind unul nou și imunitatea să nu reacționeze și poate să revină boala.

Mai poate să existe o a treia variantă la pacienții după o primă fază cu evoluție bună, se negativează la nivelul faringelui, dar virusul migrează în plămâni, ceea ce poate duce după 8-10 zile la pneumonie severă, simptomatologie care necesită terapie intensivă, spune doctorul.

Persoanele internate la Victor Bbeș sunt în stare bună, există și un copil de patru ani, dar starea lui evoluează bine, declara medicul.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More