Virusolog celebru, despre transmiterea COVID-19: “Nu rezistă pe suprafețe”

Un virusolog celebru demontează teoriile de până acum despre transmiterea COVID-19. Hendrik Streeck spune că riscul de a te infecta în public este extrem de scăzut. În plus virusul ar rezista foarte puțin pe suprafețe.

Virusologul german, Hendrik Streeck a făcut un studiu în localitatea Heinsberg, acolo unde numărul de îmbolnăviri a fost extrem de ridicat. Localitatea are un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmate şi 46 de morţi din cauza coronavirusului. Celebrul om de știință susține că șansele de a te invecta cu coronavirus la magazin, restaurante sau locuri publice sunt foarte mici. Și asta pentru că virusul nu rezistă pe suprafețe.

„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete şi nu am reuşit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today.

Hendrik Streeck este directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn.

Virusolog celebru, despre transmiterea COVID-19!

Hendrik Streeck a explicat pentru presa din Germania cum se transmite coronavirusul.

„E nevoie ca o persoană infectată să tuşeaşcă pe mână, să atingă imediat o clanţă şi tot imediat o a doua persoană să atingă acea clanţă şi apoi faţa”, a mai spus profesorul.

Hendrik Streeck nu este singurul specialist care susține această teorie. Un alt virusolog, tot din Germania are aceeași părere. Christian Drosten spune că virusul se usucă foarte repede pe suprafețe și se poate transmite doar prin inhalare de secreții care conțin microbii. Germania este una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemia de coronavirus. Este pe locul trei după Spania și Italia. Nemții au rapostat un total de 118.253 de cazuri. Jumătate dintre persoanele infectate s-au vindecat, iar 2.607 au decedat din cauza COVID 19.

CITEȘTE ȘI