Vortexul polar a ajuns în România! Primele drumuri care au fost închise după ce s-au anunțat ninsori și viscol

După cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 58 de ani, iată că iarna dă semne că ar vrea să se instaleze! la munte chiar o face, deoarece sunt așteptate ninsori, în următoarele 48 de ore. Așadar, vortexul polar a intrat în România, dar se pare că nu va rămâne decât până vineri.

Vortexul polar a ajuns în România

Până vineri la ora 10, întreg teritoriul va fi sub o informare de vreme rea. Autorităţile au închis deja Transalpina, unde sunt aşteptate ninsori în următoarele 48 de ore. De altfel, în toată zona montană se va aşterne zăpadă, iar vântul va bate viscolit. Nici în zonele de deal nu va fi mai bine. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi lapoviţă, aduse de vortexul de aer polar.

”Vor continua să scadă temperaturile, în special în vestul ţării, temperaturile fiind cuprinse în general între 8-12 grade, masa polară care vine din Nord şi va continua să rămână asupra ţării noastre până în dată de doi, chiar trei noiembrie”, a declarat pentru știrileprotv.ro Iuliana Nichita, meteorolog Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana.

Joi va fi cea mai friguroasă zi din luna octombrie

Situaţia se va înrăutăţi gradat până vineri când acest episod de iarnă va rula în toată ţara, informează Administraţia Naţională de Meteorlogie.

 

CITEȘTE ȘI