Vrei sa te antrenezi acasa? Cum alegi un sac de box potrivit constitutiei tale?

Boxul te-a cucerit si vrei sa-ti pui la punct un plan de antrenament chiar la tine acasa? Atunci primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa-ti achizitionezi un sac de box potrivit si manusi speciale.

Sport-Mag.ro are o gama variata de astfel de produse, care sa te ajute sa-ti transformi dorinta in realitate. Inainte de a trece la actiune, trebuie sa stii cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un astfel de produs.

 

Cum alegi un sac de box potrivit?

Vrei Sa Te Antrenezi Acasa? Cum Alegi Un Sac De Box Potrivit Constitutiei Tale?
Vrei Sa Te Antrenezi Acasa? Cum Alegi Un Sac De Box Potrivit Constitutiei Tale?

Pentru a nu te simti pierdut in varietatea de oferte atunci cand vrei sa cumperi un sac de box, trebuie sa tii cont de cateva detalii extrem de importante, precum:

 

 1. Obiectivul antrenamentului – atunci cand alegi un astfel de produs, trebuie sa te gandesti la rezultatele pe care doresti sa le obtii. In functie de tipul de antrenament stabilit, exista mai multe tipuri de saci de box:

 

 1. pentru antrenamentul amatorilor;
 2. pentru antrenamente regulate ale sportivilor profesionisti;
 3. pentru antrenamente intense, ale profesionistilor din domeniu.

 

 1. Greutate – alegerea acestui tip de produs trebuie facuta, la fel, in functie de tipul de antrenament vizat. Greutatea unui astfel de sac poate varia intre 20 si 30 de kilograme, iar lungimea lui poate fi cuprinsa intre 80 si 120 de centimetri. Sacii cu o lungime de 120 de centimetri sunt recomandati pentru antrenamentele de kickboxing sau alte sporturi de contact in care sunt permise si loviturile cu picioarele.

 

 1. Forma sacului de box – in functie de aceasta, iti vei seta si tipul de antrenament pe care il vei desfasura. Astfel, vei avea de ales intre un sac de box clasic, unul de tip para (un dispozitiv de antrenament extrem de simplu si popular pentru antrenamentele de box si arte martiale. Acest produs are o forma speciala: sus are diametrul mai mic, iar jos diametrul mai mare) sau un sac de box cu suport (potrivit atat pentru boxul traditional, cat si pentru fitness).

 

De ce sa alegi boxul pentru a te mentine in forma?

 

Un avantaj al unui astfel de antrenament este faptul ca acest obiect nu necesita mult spatiu, este usor de amplasat si de mutat, in functie de dispozitie sau vreme. Astfel, te poti bucura fie de un antrenament in aer liber, atunci cand vremea iti permite, fie de un antrenament in interior.

 

Pe de alta parte, boxul te ajuta sa iti mentii nu doar sanatatea fizica, cat si pe cea psihica. Iata cum iti influenteaza boxul viata:

 

 1. Te ajuta sa-ti lucrezi toate grupele de muschi, astfel vei reusi sa te tonifiezi si sa obtii trupul mult dorit intr-un timp destul de scurt. Atunci cand te antrenezi la sacul de box, iti pui in lucru toate grupele de muschi;
 2. Te ajuta sa-ti imbunatatesti echilibrul si agilitatea;
 3. Iti imbunatateste viteza de reactie;
 4. Iti creste puterea;
 5. Te ajuta sa scapi de surplusul de kilograme si sa arzi calorii;
 6. Elimina stresul si te ajuta sa te echilibrezi si sa-ti recapeti starea de bine.

 

Intra pe Sport-Mag.ro, consulta oferta completa de produse si alege un sac de box care sa se potriveasca obiectivelor tale si tipului de antrenament dorit.

CITEȘTE ȘI