La 83 de ani lucrează ca femeie de serviciu la grădiniță, Tanti Sofia nu se ferește de muncă

Sofia Chitoran are 83 de ani si inca lucreaza ca femeie de serviciu la gradinita din satul Leurda, judetul Gorj. Acolo isi castiga painea de 40 de ani.

In ciuda varstei inaintate, ajunge la gradinita ce apartine de orasul Motru in fiecare zi lucratoare la ora 5.00 si se apuca de treaba: face curatenie, face caldura in sali si intretine curtea exterioara.

Se declara bucuroasa ca e sanatoasa la 83 de ani si poate munci.

„Ma scol, fac curat la copii, ca mi-au fost dragi copiii, ca sunt mici, frumosi, curati. Imi spun si cate o poezie, ii mai intreb si cate degete are la o mana, daca scad, daca pun, mai fac cu ei”. Tanti Sofia

Femeia care se sprijina intr-un ciomag este trecuta in acte cu doua ore de munca, dar nu tine cont de acest lucru. Sta la munca mereu cat este nevoie si, de cele mai multe ori, peste program.

Primeste un salariu de 440 de lei. Venitul ei e completat de pensia de 600 de lei dupa munca in agricultura la fostele CAP-uri, potrvit Radio Targu Jiu.

Cu acesti bani se intretine si are grija si de unul dintre cei trei fii ai sai, care sufera de epilepsie.

Batranica e cunoscuta ca tanti Sofia, pentru ca asa cum ii spun toti oamenii din satul Leurda. Despre locul sau de munca de la gradinita spune ca ii este foarte drag, mai ales ca tinerii nu sunt interesati sa vina sa lucreze acolo.

Cel care a „descoperit-o” pe tanti Sofia este Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, care s-a prezentat la gradinita pentru discutii despre unele lucrari de renovare. Viceprimarul a fost uimit cand a gasit-o pe femeia de serviciu octogenara, care l-a intampinat la prima ora.

„Mama, fac acest lucru pentru ca imi sunt dragi copiii si o voi face pana cand oi mai putea.” Tanti Sofia

CITEȘTE ȘI