Clanurile de interlopi i-au trimis pe anchetatorii care o căutau pe Alexandra la două adrese greşite! Adjunctul IPJ Olt a dat informaţii confidenţiale din anchetă

Ancheta privind căutarea Alexandrei Măceşanu după ce a sunat la 112, a început cu „ajutorul” solicitat de comisarul şef Nicolae Alexe unor clanuri interlope.

După ce adolescenta a sunat la 112, spunând că a fost răpită şi violată, Nicolae Alexe l-a contactat pe Remus Rădoi, zis Codiţă, la ora 17:00, unul dintre cei mai temuţi oameni din Olt. Are şi o condamnare, pentru că a desfigurat un rival, după ce l-a bătut crunt. Acestuia i-au fost oferite numerele de telefon ale suspectului, dar şi alte informaţii secrete. Codiţă, care deţine o firmă de pază, i-a trimis pe poliţişti la două adrese greşite, crezând că e vorba de un alt clan din judeţ, zis Oacă. De asemenea, tot lui i-a fost solicitat ajutorul pentru a aflat a cui este maşina argintie surprinsă de camerele de supraveghere.

În tot acest timp, şi clanul Oacă ştia ce se petrece deoarece aveau prieteni în poliţie, pe Mirea şi Humă, şi ei implicaţi în găsirea Alexandrei.

În jurul orei 20:00, poliţia a mai primit o pistă falsă. „Băiatul lui Dan Bauru din Redea are un BMW argintiu. Tatăl cară animale cu țiganii și are o tăietură pe față”, i-a spus Rădoi lui Nicolae Alexe. I-a menţionat inclusiv faptul că ar trebui să caute în comuna Redea şi nu în cartierul Bolt. A urmat deci o nouă adresă care s-a dovedit a fi apoi tot o pistă fasă.

Potrivit libertatea.ro, toate adresele erau ale grupării rivale lui Codiţă, Remus Rădoi.

„Au fost demarate cele 3 percheziții domiciliare în baza mandatelor obținute, comisar șef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziții, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locație, la niciuna din cele 3 nefiind obținute date sau indicii relevante în depistarea minorei”, arată raportul MAI.

De cealaltă parte, Nicuşor Oacă, susţine că atât şeful de poliţie Nicolae Alexe, cât şi Remus rădoi nu au crezut că Gheorghe Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, ci au spus că e opera clanului Oacă.

Declaraţiile lui Remus Rădoi a fost înregistrate de sursa menţionată mai sus, astfel că acesta susţine cum clanul Oacă este protejat de Mirea şi Humă, şefii Poliţiei din Caracal. Aceştia au fost demişi în zilele următoare.

În Caracal, cele două grupări Oacă şi Rădoi şi-au împărţit oraşul. Alexandra Măceşanu a picat la mijloc, însă niciuna de pistele indicate nu au ajutat-o.

„Dacă ai făcut percheziții la trei adrese – și foarte bine că au făcut și la prietenii mei, de ce te-ai oprit la a patra și ai stat în fața porții până dimineață? Vă dau eu răspunsul: pentru că erau atât de siguri că fata e traficată de noi că au așteptat flagrantul. Numai că fata era la un nebun!”, a spus Nicuşor Oacă.

CITEȘTE ȘI